Antena Meniu Search
x

Video Elevul care s-a sinucis la Constanţa a intrat în depresie după moartea bunicii. Vecinii dezvăluie ce le povestea mama băiatului: "Nu-l lăsa nicio clipă singur. Îi era frică"

Tragedie de nedescris într-o familie din Constanţa. Un elev eminent de clasa a 12-a şi-a pus capăt zilelor. Copilul era deprimat după moartea bunicii, bolnavă de COVID. Mama lui, inspector şcolar şi profesor de fizică la un liceu de renume, a făcut infarct în momentul în care l-a găsit fără suflare. Este încă o tragedie provocată de o suferinţă care face ravagii în rândul adolescenţilor: depresia.

de Denisa Morariu-Tamaş

la 25.06.2021, 19:36

Vezi și

Azi dimineaţă, o prietenă a femeii a anunţat poliţia, pentru că aceasta nu răspundea la telefon încă de aseară. Poliţiştii şi pompierii au încercat să deschida uşa, însă nu au putut să facă lucrul acesta, aşa că au intrat pe fereastră pentru a debloca locuinţa. "În interiorul locuinţei au fost găsite 2 persoane, un tânăr în vârstă de 18 ani găsit spânzurat şi o femeie de 48 de ani a fost găsită decedată într-o altă încăpere a locuinţei", a declarat Andreea Iliescu, purtător de cuvânt IPJ Constanţa.

Mama, profesoară de fizică şi inspector şcolar. Băiatul, elev în clasa a 12-a la liceul Mircea cel Bătrân şi baschetbalist de performanţă. "Băiatul pentru Academia Militară dădea examen. Are 19 ani", a declarat o vecină. Apropiaţii spun că elevul ar fi intrat în depresie, după ce s-au îmbolăvit de COVID şi el şi bunica lui, care a şi murit.

"Au cerut ajutorul şi psihiatrului şi psihologului era sub tratament, ştiu că mergea la consiliere", a declarat Anca Dragomir, inspector general adjunct ISJ Constanţa. "Eu îi spuneam - o să treacă situaţia, o să treacă, lasă că e bine, va fi bine. Nu, doamna Baboi, să ştiţi că mie îmi e frică. Nu-l lăsa nicio clipă singur, pleca doar cu prietena lui când pleca la plimbare, în rest era însoţit de mama lui tot timpul, peste tot", dezvăluie o altă vecină.

Mama le povestea vecinilor că, deşi în public băiatul se comporta normal, acasă era uneori de necontrolat. Apropiaţii spun că l-au văzut seara mergând în magazine, să-şi cumpere funii şi vorbea des despre sinucidere. Din primele informaţii, mama ar fi făcut infarct după ce şi-a văzut băiatul fără suflare.

Pe acelaşi subiect

"Doar ce a ieşit din baie şi cică a căzut jos", spune o altă vecină. "O femeie mai stabilă că ea nu am văzut. Foarte lucidă, responsabilă şi îl iubea enorm pe băiatul ei. Cu ea am învăţat să scriu şi să citesc, ea a avut grijă de mine", a declarat prietena femeii care a decedat.

Băiatul urma să dea luni prima probă la BAC. Aseară ar fi postat un mesaj de adio. "Fata a găsit că a scris aseară pe Facebook. Jocul s-a sfârşit. Suntem înmărmuriţi", mai spune o vecină. Băiatul avea medii foarte mari la şcoală şi jucase în lotul naţional de baschet. Nimic din comportament nu trăda depresia de care suferea. "Îmi amintesc de la ceremonia de absolvire cand era exuberant alături de colegii din clasa. Se manifesta psihic corect, prietenos", a declarat Vasile Nicoară, directorul Colegiului Naţional "Mircea cel Bătrân".

Psihologii avertizează că ultimul an şi-a pus amprenta asupra sănătăţii mintale a tot mai multor adolescenţi si preadolescenţi. "Foarte mulţi copii cu episoade depresive, severe chiar, cu tulburări de anxietate, atacuri de panică, dificultăţi în toate sferele vieţii emoţionale", spune Cristina Anghel, medic primar - psihiatrie pediatrică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Elevul care s-a sinucis la Constanţa a intrat în depresie după moartea bunicii. Vecinii dezvăluie ce le povestea mama băiatului: "Nu-l lăsa nicio clipă singur. Îi era frică"