Antena Meniu Search
x

Video Elevul de clasa a opta din Mureș, care și-a bătut diriginta, a fost arestat la domiciliu. În toamnă poate reveni la ore

Elevul de clasa a opta din Mureş care şi-a bătut diriginta a fost arestat la domiciliu 30 de zile. El era anchetat sub control judiciar, dar rezultatul expertizei psihiatrice a demonstrat că avea discernământ când şi-a lovit profesoara. Decizia judecătorilor vine la două zile după ce a fost exmatriculat. Agresorul are dreptul să se înscrie la altă şcoală la toamnă, dar este obligat să repete clasa.

de Redactia Observator

la 22.03.2024, 22:33

Vezi și

Poliţiştii au fost chemaţi să oprească un scandal-monstru petrecut la cea mai prestigioasă şcoală din Târgu Mureş - Colegiul Naţional Alexandru Papiu Ilarian. Elevul de clasa a VIII pe care profesorii nu reuşesc să-l ţină sub control este scos in cătuşe din şcoală.

Profesoară: Regulile trebuie respectate. 

Elev: Dar ce se întâmplă dacă nu le respect?

Elevul a început să creeze haos în timpul orei de fizică

Pe acelaşi subiect

Mai întâi se urcă pe un dulap din laborator de unde o înjură pe profesoară şi îi arată scene obscene. Continuă să îşi bată joc de ea, o înjură şi îi răspunde acid de fiecare dată. Imaginile ne-au fost trimise pe Fii Observator.

Elev: Nu mai ţineţi partea, dacă nu aţi văzut.

Profesoară: Nu ţin partea nimănui, eu ţin partea elevilor disciplinaţi.

Elev: Eu nu ţin partea nimănui, că mă doare fix în ****

La un momentdat deschide fereastra şi îşi aprinde o ţigară. Colegii lui asistă amuzaţi la scenă. 

Alt elev: Îşi aprinde ţigara. Şi-a aprins ţigara.

Elev: Te rog frumos aici nu se aprinde ţigara. S-a aprins!

Alti profesori sar în ajutorul colegei lor. Când a văzut că tânărul nu se potoleşte, şi devine din ce în ce mai agresiv diriginta pune mâna pe telefon şi sună la 112. 

Alt elev: I-au pus cătuşele. Ăla se crede în filme.

IPJ Mureş: Faţă de tânăr a fost aplicată o sancţiune contravenţională cu amendă în valoare de 500 de lei.

În loc să îl potolească, amenda mai rău l-a enervat

După ce a fost lăsat liber, adolescentul s-a întors la şcoală şi şi-a atacat diriginta cu pumnii şi picioarele, de faţă cu mama lui. 

Paula Maria Dărăban - Inspector Şcolar Mureş: După o oră a revenit la liceu. Iar pe holuri a întâlnit-o pe doamna dirigintă, iar copilul a avut o ieşire nepotrivită şi a lovit-o pe doamna profesoară. Un copil mediu, probleme de disciplină au fost semnalate în timpul anului şcolar. Există o comisie de disciplină unde a mai fost anchetat.

Directarea colegiului recunoaşte că elevul violent face legea în şcoală. Ba chiar se teme pentru ziua de maine. 

Ligia Someșan, director Colegiul Național Alexandru Papiu Ilarian: Copilul a fost violent, lovind-o cu piciorul în burtă şi cu pumnul cu inele în cap. Este o situaţie care te sperie, care îi sperie pe colegii profesori, care mă sperie pe mine, că sunt atâţi alţi copii în şcoală şi care mă sperie. Mă întreb: mâine când va reveni la şcoală cum va fi? Este o realitate a învăţământului românesc. 

Chiar în acest timp, la Alba Iulia, ministrul Educaţiei promite măsuri pentru stoparea violentei în şcoli.

Ligia DECA, Ministrul Educației: Avem o serie de schimbări care introduc noi sancțiuni în legea învățământului preuniversitar și lucrăm, împreună cu colegii noștri din alte instituții abilitate, pentru a limita acest fenomen.

În ultimii 5 ani, în şcolile din România au fost înregistrate peste 50.000 de acte de violență.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Elevul de clasa a opta din Mureș, care și-a bătut diriginta, a fost arestat la domiciliu. În toamnă poate reveni la ore