Antena Meniu Search
x

Un elicopter SMURD a aterizat de urgență în Cluj, după ce a transportat un pacient

Aterizare de urgenţă pentru un elicopter SMURD! Aeronava care tocmai transportase un pacient la spitalul din Cluj-Napoca a întâmpinat probleme imediat ce s-a ridicat din nou în aer.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 12.01.2020, 21:41

Vezi și

Aterizare de urgenţă pentru un elicopter SMURD! Aeronava care tocmai transportase un pacient la spitalul din Cluj-Napoca a întâmpinat probleme imediat ce s-a ridicat din nou în aer.

In primul rand, pilotii au oprit unul dintre motoare, pentru ca indicatorul din bordul aeronavei semnala probleme la acesta. Mai apoi, cu un singur motor, echipajul a survolat zona aeroportului zeci de minute pentru a consuma combustibil, deoarece elicopterul tocmai ce fusese alimentat.

Problemele au aparut imediat dupa decolarea de pe Aeroportul din Cluj, unde elicopterul a adus un pacient de 70 de ani de la Zalau care suferise un infarct. Pacientul a fost predat cu bine echipajului de pe ambulanta, iar echipajul aerian urma sa se intoarca la baza, in Jibou.

Acest elicopter deserveste 5 judete din Nord Vestul Romaniei si a fost dat in folosinta abia in luna septembrie.

Acum, aeronava a ramas pe aeroportul din Cluj-Napoca unde in cursul zilei de luni, specialistii il vor supune unor expertize tehnice pentru a afla daca intr-adevar a fost vorba de o defectiune sau doar de o eroare la indicatorul din bord.

In total, SMURD detine 9 elicoptere la nivel national, dar departamentul pentru situatii de urgenta intentioneaza sa mai achizitioneze 10 aparate de acest fel.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Un elicopter SMURD a aterizat de urgență în Cluj, după ce a transportat un pacient