Antena Meniu Search
x

Video "Este un tip extraordinar de serios, aș putea spune chiar tipicar". La 17 ani, Ștefan Pintea este cel mai tânăr instructor de şah din România

Are doar 17 ani și este cel mai tânăr instructor de șah din România. Vorbim despre un licean din Brașov, care știe cel mai bine că diferența mică de vârstă față de elevii lui e poate cel mai important atu al unui bun instructor din sportul minții. În sala de curs, cei mici îl privesc cu admiraţie, iar profesorii au numai cuvinte de laudă la adresa lui.  

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 19.03.2023, 07:39

Vezi și

Ștefan Pintea, 17 ani. Ziua, elev la Colegiul Național de Informatică "Grigore Moisil", din Brașov, seara, profesor la un club de șah. 

Cel mai tânăr instructor de şah

Ștefan Pintea, instructor: Relaționez foarte ușor cu copiii, înțeleg și foarte multe din obiceiurile lor, ca și ei, ocazional, mai stau pe Tiktok, pe Youtube, știu despre ce este vorba. Asta a dus și la o relație foarte bună cu ei. 

Ștefan joacă șah din grădiniță. Pandemia a fost însă perioada în care s-a perfecționat cu adevărat în sportul minţii. De doi ani, face  parte dintr-un club de șah din Brașov. Examenul de atestare ca instructor sportiv l-a trecut în decembrie anul trecut, cu 9.50.

Pe acelaşi subiect

Lucian Ștefan, instructorul lui Ștefan: Mă bucur foarte, foarte mult că este un tip extraordinar de serios, aș putea spune chiar tipicar. Îi place extraordinar de mult să explice, să își explice absolut orice fel de procedură sau orice fel de proces.

La colegiu, Ștefan e unul din cei mai apreciați elevi. 

Manuela Șerban, diriginta lui Ștefan: A fost mult timp șef de clasă, chiar, deci are și aptitudini manageriale. 

Alexandru Pintea, tatăl lui Ștefan: Sunt deja vreo doi ani de zile, în care râde mine şi zice "hai să jucăm un șah". Poate să joace șah cu mine, o perioadă lungă, legat la ochi. 

Tânărul instructor are, în prezent, 21 de elevi, cu vârste între șase și 12 ani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » "Este un tip extraordinar de serios, aș putea spune chiar tipicar". La 17 ani, Ștefan Pintea este cel mai tânăr instructor de şah din România