Antena Meniu Search
x

Etajul unui bloc din centrul Capitalei s-a prăbuşit din senin. Vechi de 130 de ani, blocul periculos n-a fost consolidat

A fost stare de alertă în centrul Capitalei, după ce o bucată din parterul unui bloc vechi de peste 130 de ani s-a prăbuşit. Dărâmăturile au blocat accesul în clădire. Lucrările ilegale făcute de un locatar ar fi dus la dezastru.

Vezi și

A fost stare de alertă în centrul Capitalei, după ce o bucată din parterul unui bloc vechi de peste 130 de ani s-a prăbuşit. Dărâmăturile au blocat accesul în clădire. Lucrările ilegale făcute de un locatar ar fi dus la dezastru. În plus, imobilul era încadrat în cel mai ridicat grad de risc seismic, dar în lipsa unei legi clare, nu a putut fi consolidat. Bucureştiul are peste 340 de astfel de clădiri. Bombe cu ceas în care locuiesc mii de familii. Şi pe care nu doar cutremurul le poate pune la pământ. 

De fapt, planşeul dintre parter şi demisol s-a prăbuşit din senin. 14 oameni locuiau în blocul ridicat în urmă cu 133 de ani. Autorităţile spun că un locatar ar fi făcut o intervenţie ilegală la structura de rezistenţă oricum şubrezită, iar asta a dus la surpare. Pentru că accesul în imobil era blocat de moloz, salvatorii i-au direcţionat pe locatari spre etajele superioare, de unde i-au evacuat.

Imobilul a fost încadrat în cel mai ridicat grad de risc seismic încă din anul 1993. Iar de atunci, a fost lăsat în paragină. Autorităţile nu au putut să-l consolideze pentru că doi dintre proprietari au refuzat să-şi părăsească locuinţele. Şi nici măcar legea nu îi poate obliga să evacueze spaţiul.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În vară, a început reabilitarea clădirilor istorice din Bucureşti care stau să cadă. Din cele 343 de imobile cu bulină roşie, doar 42 au intrat în reparaţii.

Locatarii blocului în care s-a surpat podeaua au fost mutaţi în apartamtente sociale puse la dispoziţie de Primărie. În clădire nu se mai poate locui.

Potrivit ultimelor rapoarte, cinci mii se oameni ar muri în cazul unui cutremur precum cel din 1977. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Etajul unui bloc din centrul Capitalei s-a prăbuşit din senin. Vechi de 130 de ani, blocul periculos n-a fost consolidat