Antena Meniu Search
x

Video Europol: Interlopii români, tot mai periculoși. Nu acceptă străini și sunt implicați în jafuri, fraude și trafic de persoane și droguri

Mafia românescă devine o problemă tot mai spinoasă pentru poliţiştii din Occident. Din America de Sud până în Europa, infractorii sunt implicaţi în orice afacere clandestină, de la trafic de droguri până la jafuri violente şi fraudă.

de Redactia Observator

la 05.04.2024, 21:55

Vezi și

Europol, Agenţia Uniunii Europene care ajută ţările membre să lupte împotriva criminalităţii internaţionale, a identificat pe continent peste 800 de reţele de crimă organizată. Majoritatea sunt alcătuite din membri de naţionalităţi diferite.

Infractorii români fac notă discordantă. Nu acceptă, de regulă, străini printre ei

În schimb operează în străinătate. Reţelele de infractori români preferă vestul Europei, mai ales Marea Britanie, Franţa, Germania sau Olanda.

Românii ocupă un înspăimântător loc fruntaş printre cele 18 reţele de trafic uman în scopul exploatării sexule. De regulă, îşi racolează victimele din ţară şi le trimit, în principal, în Franţa şi Austria.

Pe acelaşi subiect

Furtul maşinilor de lux este alt domeniu în care sunt implicate bandele româneşti. Automobilele sunt furate mai ales din Germania şi ajung în România, Serbia sau Ucraina.

Interlopii români fac bani şi din jafuri violente - sunt printre cele mai temute bande din Europa

Terorizează mai mult turişti şi localnici din Franţa, Italia şi Spania. România nu exportă, însă, doar interlopi, ci şi cocaină, conform unei organizații cu sediul în Elveția, care realizează Indicele global al crimei organizate.

Raportul arată că ţara noastră s-a transformat într-o autostradă pentru traficul cu acest stupefiant de mare risc. Drogurile sunt trimise de români stabiliţi în America de Sud şi ajung, de regulă, în Portul Constanţa, de unde sunt exportate în Occident. Raportul arată că traficanţii deţin şi afaceri legale de transport în România. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Europol: Interlopii români, tot mai periculoși. Nu acceptă străini și sunt implicați în jafuri, fraude și trafic de persoane și droguri