Antena Meniu Search
x

Eurovision 2024. ''Ea va câştiga''. Prestația care a tăiat respirația în prima seară a showului european

Unul dintre cele mai grandioase concursuri muzicale din lume, Eurovision, a început aseară, în Malmo, Suedia.

de Redactia Observator

la 08.05.2024, 08:56

Vezi și

Iar fanii au deja un favorit. Prestaţia Irlandei se numără printre momentele adorate de fani. Decorul gotic şi bizar în care se desfăşoară întreg momentul muzical, precum şi calităţile vocale excepţionale ale artistei irlandeze i-au cucerit din prima pe telespectatori.

''Încoronaţi-o'', ''Ea va câştiga Eurovision'' sunt doar cateva dintre reacţiile fanilor Eurovision la prestaţia de aseară.

La ediţia de anul acesta vor participa 37 de ţări, iar Marea finală va avea loc sâmbătă, 11 mai. 

Cine s-a calificat în finală din prima semifinală

Pe acelaşi subiect

Serbia, Portugalia, Slovenia, Ucraina, Lituania, Finlanda, Cipru, Croaţia, Irlanda şi Luxemburg s-au calificat în finala de sâmbătă a Eurovision, ediţia 68. Natalia Barbu, reprezentanta Moldovei, nu a reuşit să se califice. Prima semifinală a concursului european a avut loc la Malmö Arena din Suedia.

Show-ul a fost prezentat de Petra Mede şi Malin Åkerman. Fiecare ţară a acordat puncte celor 10 artişti favoriţi. Primul loc a primit 12 puncte, locul doi - 10 puncte, iar toţi ceilalţi între 1 şi 8 puncte.

Moldova a fost reprezentată de Natalia Barbu cu melodia "In the Middle".  Irlanda a avut un deceniu greu la Eurovision. Câştigătorii de şapte ori nu au reuşit să se califice în finală la opt din ultimele 10 concursuri. În speranţa de a schimba această situaţie se află cântăreţul şi compozitorul Bambie Thug, al cărui cântec "Doomsday Blue" este una dintre cele mai ciudate intrări din acest an, o combinaţie de hiperpop, electro-metal şi screamcore. 

Fostul cântăreţ al trupei Years and Years, Olly Alexander, a avut o prestaţie bună la Eurovision, potrivit BBC. În comunicatul său oficial de presă era anunţat: "Spectacolul lui Olly Alexander la Eurovision îi transportă pe spectatori într-un vestiar de sală de box distopic post-apocaliptic, la bordul unei nave spaţiale care se îndreaptă spre Pământ printr-o gaură neagră în 1985!".

România, absentă de la Eurovision

România nu participă anul acesta la Eurovision Song Contest. Televiziunea Română a luat decizia joi, 25 ianuarie, în Consiliul de Administraţie, din cauza "constrângerilor financiare". Practic, nu sunt bani suficienți în bugetul SRTv pentru Eurovision 2024, fondurile fiind alocate pentru prioritățile din acest an: Jocurile Olimpice de vară de la Paris și continuarea procesului de retehnologizare.

"Constrângerile financiare şi dorinţa de a reprezenta România la un nivel performant sunt motivele pentru care Consiliul de Administraţie (CA) a decis ca TVR să nu participe la ediţia din acest an a Eurovision Song Contest (ESC)", a explicat TVR decizia. 

Televiziunea Română, organizatoare a Selecţiei Naţionale, a început să participe la competiţia europeană din 1993. Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Evenimente » Eurovision 2024. ''Ea va câştiga''. Prestația care a tăiat respirația în prima seară a showului european