Antena Meniu Search
x

Video EXCLUSIV. Militarii francezi şi-au schimbat părerea despre baza de la Cincu, după ce s-au plâns că trăiesc mai rău ca în Africa

După scandalul condiţiilor mizere în care ar sta soldaţii francezi la noi în ţară, baza militară de la Cincu şi-a deschis porţile. Lucrurile par să se fi schimbat între timp. La fel şi părerea militarilor. O echipă Observator a trăit o zi în cazarmă şi vă arată unde dorm, mănâncă şi se antrenează trupele NATO trimise în România. 

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 10.11.2022, 19:50

Vezi și

Ca un mic oraş în construcţie. Aşa arată baza militară de la Cincu, lângă Braşov. 

Pe lângă trupe militare, la Cincu a fost adusă şi tehnică de luptă

Francezii şi-au construit propria bază. Totul a costat 5 milioane de euro.  

Filip Cleire, colonel: Avem spaţii tehnice, o zonă de cazare în care stăm, avem şi o zonă de luat masa. Avem aici toată infrastructura necesară pentru antrenamente. Totul este pregătit pentru iarnă

Pe acelaşi subiect

În momentul de faţă doar partea franceză de la Cincu a adus aproximativ 300-350 de autovehicule blindate. Uşoare transportoare iar de săptămâna viitoare tancuri, o investiţie enormă ţinând cont de tehnica care va staţiona în judeţul Braşov. 

Baza militară de lângă Braşov a ajuns vedetă în presa internaţională

Mai mulţi militari francezi s-ar fi plâns familiilor că trăiesc în condiţii mizere. Nu a fost totul roz de la început, o recunosc chiar ei. Între timp, lucrurile s-au schimbat vizibil. Toată lumea pare mulţumită. 

Frank: Mâncarea pe care o primim este suficientă. Gătită simplu, dar suficientă. Atunci când am ajuns, am primit mâncare din bucătăria românească.

Pentru cazarea soldaţilor, în baza de la Cincu au fost aduse 250 de containere. În fiecare sunt câte câte şase dormitoare şi două băi. 

Baza militară de la Cincu se întinde pe o suprafaţă de 20 de mii de metri pătraţi. Aici sunt cazaţi 800 de soldaţi români şi străini. Francezii sunt cei mai numeroşi: în jur de 500. Iar de săptămâna viitoare numărul lor se va dubla. Campul se află la câteva sute de metri de Poligonul de  la Cincu, acolo unde trupele NATO se antrenează pe un spaţiu generos: 107 km pătraţi. Poligonul de aici este al doilea cel mai mare din ţară după cel de la Smârdan, din judeţul Galaţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » EXCLUSIV. Militarii francezi şi-au schimbat părerea despre baza de la Cincu, după ce s-au plâns că trăiesc mai rău ca în Africa