Antena Meniu Search
x

Exemplu de educație civică. Dialogul dintre o fetiță de 9 ani și operatorul 112, publicat de STS

O fetiță de 9 ani din Bistrița-Năsăud a sunat la 112 pentru a anunța găsirea unui portofel pe o bancă din stația de autobuz. Serviciul de Telecomunicații Speciale a publicat dialogul, lăudând gestul fetiței.

de Redactia Observator

la 17.04.2021, 13:53

O fetiță a găsit un portofel în stația de autobuz. Imagine ilustrativă
O fetiță a găsit un portofel în stația de autobuz. Imagine ilustrativă - STS / Facebook
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

"- 112, ce urgență aveți?

- Bună ziua. Aș dori să îmi faceți legătura cu Poliția deoarece am găsit un portofel al unei doamne. L-am deschis să văd al cui e și nu l-aș lăsa aici să îl fure cineva.

- Așa, foarte bine. Dar unde te afli?

- În stația de autobuz, vizavi de (...).

- Cum te cheamă?

- R.C.E. și am 9 ani.

- Acum ne răspunde Poliția, te rog să nu închizi.

- Bine, mulțumesc mult", este dialogul dintre fetiță și operatorul 112. 

"Copiii sunt, uneori, mai responsabili decât adulții și dau dovadă de maturitate și spirit civil. Ne demonstrează acest lucru o fetiță din Bistrița-Năsăud care a sunat la numărul de urgență 112 pentru a anunța că a găsit un portofel uitat pe o bancă, într-o stație de autobuz.

S-a gândit că persoana care l-a pierdut are nevoie de portofel și că nu poate să îl lase, pur și simplu, pe bancă pentru că l-ar putea lua altcineva. Micuța l-a deschis ca să vadă dacă găsește un act de identitate, iar în dialogul cu operatorul 112, a comunicat numele persoanei care îl pierduse, cerând să i se facă legătura cu Poliția.

Cei șapte ani de acasă și educația civică învățată la școală au determinat-o pe fetiță să acționeze exemplar într-o situație neobișnuită, când ar putea veni în ajutorul semenilor. Copiii sunt sinceri și acționează din instinct, iar dacă sunt pregătiți și informați, vor proceda întotdeauna corect.

Îi mulțumim micuței că a acționat așa cum ar trebui să procedeze orice cetățean responsabil, dar și părinților pentru educația oferită fetiței lor", au scris reprezentanții STS, pe Facebook.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Exemplu de educație civică. Dialogul dintre o fetiță de 9 ani și operatorul 112, publicat de STS