Exemplu de educație civică. Dialogul dintre o fetiță de 9 ani și operatorul 112, publicat de STS

De Redactia Observator.
Publicat: 17.04.2021, 07:33.
Actualizat: 17.04.2021, 13:53

O fetiță de 9 ani din Bistrița-Năsăud a sunat la 112 pentru a anunța găsirea unui portofel pe o bancă din stația de autobuz. Serviciul de Telecomunicații Speciale a publicat dialogul, lăudând gestul fetiței.

O fetiță a găsit un portofel în stația de autobuz. Imagine ilustrativă

O fetiță a găsit un portofel în stația de autobuz. Imagine ilustrativă

STS / Facebook

"- 112, ce urgență aveți?
- Bună ziua. Aș dori să îmi faceți legătura cu Poliția deoarece am găsit un portofel al unei doamne. L-am deschis să văd al cui e și nu l-aș lăsa aici să îl fure cineva.
- Așa, foarte bine. Dar unde te afli?
- În stația de autobuz, vizavi de (...).
- Cum te cheamă?
- R.C.E. și am 9 ani.
- Acum ne răspunde Poliția, te rog să nu închizi.
- Bine, mulțumesc mult", este dialogul dintre fetiță și operatorul 112.

"Copiii sunt, uneori, mai responsabili decât adulții și dau dovadă de maturitate și spirit civil. Ne demonstrează acest lucru o fetiță din Bistrița-Năsăud care a sunat la numărul de urgență 112 pentru a anunța că a găsit un portofel uitat pe o bancă, într-o stație de autobuz.

S-a gândit că persoana care l-a pierdut are nevoie de portofel și că nu poate să îl lase, pur și simplu, pe bancă pentru că l-ar putea lua altcineva. Micuța l-a deschis ca să vadă dacă găsește un act de identitate, iar în dialogul cu operatorul 112, a comunicat numele persoanei care îl pierduse, cerând să i se facă legătura cu Poliția.

Cei șapte ani de acasă și educația civică învățată la școală au determinat-o pe fetiță să acționeze exemplar într-o situație neobișnuită, când ar putea veni în ajutorul semenilor. Copiii sunt sinceri și acționează din instinct, iar dacă sunt pregătiți și informați, vor proceda întotdeauna corect.

Îi mulțumim micuței că a acționat așa cum ar trebui să procedeze orice cetățean responsabil, dar și părinților pentru educația oferită fetiței lor", au scris reprezentanții STS, pe Facebook.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.