Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Experiența unică de pe litoralul românesc care l-a adus pe Florin tocmai din Germania. "E foarte relaxant!"

Când soarele devine prea fierbinte, la plajă, există o soluţie să ne răcorim. O cursă cu skijetul. Sau, pentru cei mai puţin curajoşi, o plimbare cu vaporaşul sau barca. 

de Cristina Niță

la 18.07.2024 , 22:21

Florin este din Germania şi a venit în vacanţă cu pluta. La propriu. Chiar dacă de obicei paddleboardingul se practică pe lacuri, el a decis să-şi încerce norocul și pe valurile Mării Negre. "E un sport foarte liniştit, relaxat. Mai ales când stai în picioare deasupra apei şi vezi lacul, apa la fund, se vede fundul mării. E foarte relaxant!", a spus Florin, turist.

Cum în aceste zile nisipul arde, iar pe şezlong turiştii simt că fierb, mulţi caută activităţi care să îmbine plaja cu răcoarea. Printre cei mai puţin sportivi, plimbările în larg cu ambarcaţiunile tradiţionale sunt cele mai populare.

Aventurile pe apă, la mare căutare

Vezi și

"Închirieri de skijet, saltea, banană. Avem saltea de o persoană, de trei persoane, avem şi un glonţ. Zilele acestea nu prea am închiriat glonţul pentru că trebuie să intre în interiorul lui şi se simte căldura foarte puternică acolo. Însă celelalte, mai ales cele cu care pot fi răsturnaţi sunt cele mai agreate de către turişti", a declarat Ana Maria Bartha, administrator plajă.

Pentru tinerii petrecăreţi, o plimbare cu skijetul sau cu banana trebuie neapărat bifată. Mai ales că pe lângă răcoare, au parte şi de adrenalină. "A fost super. Pentru prima experienţă chiar a fost super. Nu mă aşteptam să fie valurile atât de mari, trebuie să mergi cu precauţie că altfel te răstorni", spune o tânără.

Cât costă o tură de 10 minute cu skijetul

"Dacă închiriază un skijet, ei trebuie să ştie că n-au ce căuta în zona de îmbăiere. Să poarte vesta de siguranţă că sunt pe skijet sau pe o ambarcaţiune fără motor. Să respecte ce instruieşte şeful de bază", explică Valentin Ivan, salvamar.

În Mamaia sau Eforie, pentru o tură de 10 min cu skijetul, turiştii plătesc între 200 şi 250 de lei. Închirierea saltelei sau a bananei costă între 30 şi 70 de lei de persoană, iar o plimbare cu vaporaşul costă 20 de lei e persoană.

Cristina Niță Like

Ce iubesc la profesia asta? E simplu. Faptul că nicio zi nu seamănă cu cealaltă. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Experiența unică de pe litoralul românesc care l-a adus pe Florin tocmai din Germania. "E foarte relaxant!"