Antena Meniu Search
x

Video EXPERIMENT: Cât durează drumul de la Galaţi până la mare, traversând noul pod de la Brăila? Este şi mai ieftin

La Podul lăudat vin tot mai mulţi turişti. Golden Gate-ul românesc, podul de la Brăila, vine la pachet şi cu o mare dilemă, mai ales pentru locuitorii din nordul Moldovei. Care e cel mai bun drum către mare cu bacul sau pe podul nou-nouţ? Alegi priveliştea sau timpul mai scurt? Aceasta este întrebarea la care o echipă Observator a încercat să găsească răspuns. 

de Adrian Obreja

la 08.07.2023, 19:35

Vezi și

Este primul weekend cu trafic pe cel mai lung pod suspendat din România. Majoritatea şoferilor au ca destinaţie fie litoralul, fie Delta Dunării. Pentru gălăţenii care vor să ajungă la Constanţa, varianta podului de la Brăila este un vis devenit realitate. Doar cei care au drum spre Tulcea mai aleg bacul.

Reporter: De ce nu ați ales podul?

Şofer: Nu, e aici localitatea, 15 kilometri, podul nu mă avantajează. 

Adrian Obreja, reporter Observator: De la trecere bac Galaţi până la Constanţa, un drum de 3 ore şi 23 de minute cu bacul. Aici se adaugă cele 30 de minute, timpul de așteptare și traversare efectivă a Dunării. 

Pe acelaşi subiect

Plus o taxă, care creşte în funcţie de numărul de pasageri, dar şi de capacitatea maşinii.

Adrian Obreja, reporter Observator: Acelaşi drum spre mare utilizând podul durează 3 ore şi 20 minute, se elimină timpii de așteptare de la bac, dar și costul biletului. 

Există şi o a treia variantă spre litoral: Brăila-Feteşti-Cernavodă, adică un drum de 2 ore şi 50 de minute, pe care dacă îl alegeţi nu trebuie să uitaţi de achitarea taxei de autostradă, momentan suspendată. 

Tot această variantă este mai scurtă şi pentru cei care pleacă din Capitala Moldovei spre Constanţa.

Adrian Obreja, reporter Observator: Cei care pleacă din Iaşi, spre exemplu, către mare au varianta Vaslui, Bârlad, Galaţi, Brăila şi apoi autostrada A2, un drum care durează 6 ore şi 16 minute. Dacă aleg varianta traversării podului, acest drum durează 6 ore şi 36 de minute, dar curiozitatea de a traversa această bijuterie îi face pe cei mai mulţi să aleagă cea de-a doua variantă chiar dacă e un pic mai lungă.

Reacţia unor turiste din Austria când au văzut podul de la Brăila

Karen şi Andreea, două turiste din Austria aflate într-un călătorie prin Europa, au ajuns la marea construcţie fără să vrea. Au traversat podul doar ca să poată admira priveliştea de la 38 de metri deasupra Dunării.

Turiste: Nu intenţionam să îl traversăm, ne-a arătat pe ecran să trecem pe aici!

Reporter: A fost deschis acum două zile!

Turiste: Aa, e nou! Mergem pe pod atunci!

Al treilea cel mai mare din Europa a devenit obiectiv turistic. Mare atenţie, avertizează autorităţile, construcţia rămâne totuşi o cale de acces, deci şoferii trebuie să circule cu atenţie.

Geanina Neculae, IPJ Brăila: Limita maximă de viteză pe pod este de 80 km pe oră. Iar oprirea voluntară a vehiculelor este interzisă prin lege! Încălcarea acestor reguli se consideră contravenție și se sancționează cu amendă între 290 și 435 de lei. 

Primul accident a avut loc chiar la câteva ore după inaugurare, tocmai din cauza unui şofer care a oprit pe pod să facă poze. Autorităţile transmit că circulaţia pe Podul de la Brăila va fi permisă non-stop până pe 17 iulie, moment în care accesul va fi interzis pe timpul nopţii

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Evenimente » EXPERIMENT: Cât durează drumul de la Galaţi până la mare, traversând noul pod de la Brăila? Este şi mai ieftin