Antena Meniu Search
x

Video Explozia din Crevedia. Arafat confirmă: Instituţiile responsabile ştiau de neregulile de la staţia GPL încă din 2020. Zona arată şi acum ca după război

Toţi au ştiut! Raed Arafat confirmă faptul că atât primăria Crevedia cât şi alte instituţii au fost înştiinţate despre neregulile de la staţia GPL încă din 2020, când ISU a închis-o. Ca o ironie a sorţii, ofiţerul care a retras autorizaţia a murit în condiţii ciudate la fix o săptămână după explozii. Mâine, patronii staţiei cheamă sinistraţii la Primărie ca să le dea ajutoare. Tragedia de la Crevedia schimbă modul de intervenţie a pompierilor.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 03.09.2023, 20:05

Vezi și

Tragedia care a luat trei vieţi şi a rănit 55 de oameni schimbă procedurile. Seara trecută, intervenţia la o staţie GPL din Sectorul 3, închisă în urma controalelor, dar de unde se simţea miros de gaz, a fost ca la carte. Imediat, zona a fost izolată cu bandă şi 50 de oameni - evacuaţi din locuinţe.

Raed Arafat, şeful DSU: Zona a fost balizată aşa cum trebuie şi corect.

La Crevedia, însă, instituţiile au avut multe ezitări. Şeful DSU a lămurit faptul că toţi ştiau ce se întâmplă la staţia închisă încă din 2020, când a fost amendată cu 50.000 de lei pentru abateri grave.

Tragedia de la Crevedia schimbă procedurile

Raed Arafat, şeful DSU: Au fost notificate Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa şi Instituţia Prefectului judeţul Dâmboviţa. Şi au fost înştiinţate totodată Inspectoratul Judeţean în Construcţii, Consiliul Judeţean, Agenţia pentru Protecţia Mediului, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi Primăria Crevedia.

Mădălina Iacob, reporter Observator: Complicitatea şi tăcerea autorităţilor au dus la exploziile în lanţ de aici. Iar zona arată şi acum ca după război: din primele evaluări, 10 case au fost distruse şi 75 - avariate.

Bogdan Georgian Puşcoi a fost ofiţerul care a ridicat autorizaţia staţiei GPL din Crevedia. Ca o ironie a sorţii, la o exact o săptămână de la exploziile devastatoare, bărbatul a murit într-un accident într-un poligon pentru motociclete.

În noaptea tragediei, poate ar fi fost mai puţine victime dacă patronii ar fi răspuns pompierilor la telefon.

Alfred Hantăr, col. ISU Dâmboviţa: Telefoanele închise, nu am avut cu cine să discutăm.

Raed Arafat, şeful DSU: S-au găsit nişte poze de pe Google Maps mai vechi care aveau un amplasament şi ce era acum era alt amplasament acolo.

Două cisterne erau parcate chiar pe stradă, în faţa staţiei GPL.

Raed Arafat, şeful DSU: Dacă nu interveneam cu roboţii cât mai rapid, noi aveam pompieri care erau foarte mult apropiaţi pentru răcirea cisternelor.

Explozie de nereguli după tragedia de la Crevedia

Mădălina Iacob, reporter Observator: Explozie de nereguli după tragedia de la Crevedia. Raed Arafat spune că, în urma controalelor dispuse de ISU în ultima săptămână, au fost descoperite peste două mii de deficienţe la staţiile GPL din ţară şi au fost date amenzi de mai bine de şase milioane de lei.

20 de pompieri care au intervenit la Crevedia sunt în continuare internaţi. 12 dintre ei - în străinătate. Cel mai grav este cazul aflat în grija medicilor de la Milano. Salvatorul are arsuri pe mai bine de 80% din suprafaţa corpului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Explozia din Crevedia. Arafat confirmă: Instituţiile responsabile ştiau de neregulile de la staţia GPL încă din 2020. Zona arată şi acum ca după război