Antena Meniu Search
x

Explozia de la blocul din Baia Mare, de la o improvizație la instalația de gaze

O improvizaţie la instalaţia de gaz a zguduit un bloc din Baia Mare! Peste 40 de oameni şi-au părăsit în grabă locuinţele, dimineaţă, după ce suflul deflagraţiei a spulberat ferestre şi uşi. Din fericire, explozia nu a făcut victime.

de Redactia Observator

la 13.01.2020, 03:11

Vezi și

O improvizaţie la instalaţia de gaz a zguduit un bloc din Baia Mare! Peste 40 de oameni şi-au părăsit în grabă locuinţele, dimineaţă, după ce suflul deflagraţiei a spulberat ferestre şi uşi. Din fericire, explozia nu a făcut victime. Pompierii cred că un aragaz racordat greşit a provocat dezastrul.

Explozia a zguduit blocul aflat la marginea oraşului Baia Mare în jurul orei 10.00. De la etajul trei, o ploaie de cioburi a căzut în stradă. Înăuntru, locatarii au găsit sfărâmată uşa vecinului din garsoniera căruia s-a auzit deflagraţia.

Pompierii au ajuns în câteva minute şi au evacuat toţi locatarii pe care i-au găsit acasă - 44 de persoane.

Pompierii au stabilit că explozia a pornit din cauza unei acumulări de gaze. În apartamentul distrus de deflagraţie, un aragaz fusese racordat la reţea printr-o improvizaţie.

Explozia a afectat patru apartamente, dar nu a făcut victime. Structura blocului a rămas intactă, astfel că locatarii s-au putut întoarce în imobil. Proprietarul garsonierei distruse a suferit un atac de panică.

Proprietarul garsonierei a fost cazat de primărie la un hotel. Autorităţile locale au anunţat că vor suporta şi costurile reparaţiilor. Între timp, poliţia a deschis un dosar penal in rem pentru infracţiunea de distrugere. Iar pompierii atrag încă o dată atenţia că improvizaţiile pot ucide.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, în fiecare săptămână, cinci persoane sunt victimele accidentelor provocate de improvizaţiile la instalaţiile de gaze.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Explozia de la blocul din Baia Mare, de la o improvizație la instalația de gaze