Antena Meniu Search
x

Femeie dispărută în inundații în Botoșani. Ploi torențiale sunt anunțate și în următoarele zile

România rămâne în alertă de vreme rea şi în zilele următoare. Sunt coduri galbene de furtuni, dar şi inundaţii în aproape toată ţara iar meteorologii spun că va ploua în câteva ore cât pentru o lună întreagă.

de Redactia Observator

la 19.05.2019, 22:44

Vezi și

România rămâne în alertă de vreme rea şi în zilele următoare. Sunt coduri galbene de furtuni, dar şi inundaţii în aproape toată ţara iar meteorologii spun că va ploua în câteva ore cât pentru o lună întreagă. Furtuna de cod portocaliu a făcut o victimă într-un sat din Botoşani. O femeie a încercat să-şi pună animalele la adăpost când a fost luată de ape. A dispărut de sâmbătă seară, iar pompierii încă o caută.

Apa învolburată a măturat totul în cale. În satul Băznoasa, o bătrână care încerca să-şi salveze animalele din spatele casei nu a avut nicio şansă să scape din calea viiturii. Soţul ei a fost cel care a sesizat dispariţia după ce şi-a găsit gospodăria distrusă.

Pe o distanţă de peste 10 kilometri, cu o barcă sau pe jos, pompierii au căutat în fiecare stufăriş de pe malul apei Sitna.

Căutările vor fi îngreunate de noi ploi torenţiale care au fost anunţate în zona Moldovei.

De altfel, în vestul ţării, după o zi cu temperaturi ca de vară, au început din nou furtunile. Au fost emise coduri noi de vijelii şi ploi torenţiale.

Primul cod este deja în vigoare şi vizează vestul şi sud-vestul ţării. Va ploua în câteva ore cât pentru o lună întreagă. Vor fi şi 60 de litri pe metru pătrat, iar riscul de inundaţii este foarte ridicat.

Veşti rele sunt şi pentru începutul săptămânii. Cea mai mare parte din ţară va fi sub cod galben de vreme instabilă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Femeie dispărută în inundații în Botoșani. Ploi torențiale sunt anunțate și în următoarele zile