Apel alarmant la 112: o femeie spune că e răpită și sechestrată în portbagajul unei mașini, în Olt
Poliția a fost pusă în alertă luni de o femeie care a anunțat că e răpită în Olt și sechestrată în portbagajul unei mașini. În cele din urmă, ea a fost identificată și a declarat că a făcut o farsă.
Poliția a fost pusă în alertă luni de o femeie care a anunțat că e răpită în Olt și sechestrată în portbagajul unei mașini. Timp de mai multe ore, polițiștii au căutat-o pe tânără în mai multe județe, unde au fost instalate filtre și au fost controlate numeroase mașini. În cele din urmă, tânăra a fost identificată și a declarat că a făcut o farsă.
Operațiunea poliției s-a încheiat luni seară, după aproape 7 ore. Tânăra a fost identificată pe raza județului Ilfov și a mărturisit că apelul său la 112 a fost o farsă.
Fata a spus că a vrut să facă o glumă și să-și sperie iubitul, care mergea cu viteză. Atât ea, cât și iubitul ei, vor fi audiați marți la Balș.
Apel la 112 de 20 de secunde
STS a localizat în zona Piatra-Olt - Balș apelul la 112 dat de tânără luni după-amiază. IPJ Olt spune că apelul a durat doar 20 de secunde, timp în care femeia nu a furnizat multe detalii.
”La data de 14.10.2019, IPJ Olt a fost sesizat de o persoană de sex feminin (nu se cunoaște numărul de telefon) despre faptul că este sechestrată, fără a oferi alte detalii. Apelul a durat aproximativ 20 de secunde. În acest moment, se fac verificări pentru identificarea apelantei. Facem apel la cetățeni să acorde sprijin polițiștilor aflați în teren”, transmite IPJ Olt într-un comunicat.
Surse din anchetă spun că, în apel, femeia a fost auzită spunând: ”Lasă-mă să cobor, lasă-mă să cobor!”
STS: apelul a fost la ora 14:23
Imediat după ce IPJ Olt a făcut public cazul, STS a venit cu precizări privind apelul făcut de femeie la 112. Instituția transmite că telefonul a fost la ora 14:23, iar persoana care a sunat nu a dat detalii despre poziția în care se află.
”În urma apariției în spațiul public a unor informații despre un caz privind o posibilă privare de libertate, precizăm că la Centrul unic pentru apeluri de urgență 112 Olt, în cursul zilei de astăzi, 14 octombrie a.c., a fost preluat un singur apel, inițiat de către o persoană de sex feminin. Apelul a fost înregistrat la ora 14:23:41 și a avut o durată de până la 20 secunde, iar în timpul convorbirii cu operatorul 112 apelanta a transmis informații din care reieșea doar faptul că este privată de libertate. Apelul a fost localizat conform parametrilor Cell ID/ sector ID, iar apelanta nu a furnizat informații referitoare la poziția sa în teren în cadrul convorbirii telefonice. Potrivit Metodologiei privind cooperarea agențiilor specializate de intervenție în cazul urgențelor primite prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență, operatorul 112 a alertat Dispeceratul de urgență al Poliției Olt, Serviciul de Ambulanță Județean Olt, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt și Jandarmeria Olt”, a transmis STS într-un comunicat.
Polițiștii din județ au declanșat imediat o operațiune de căutare a femeii. Pentru că apelul a fost foarte scurt, anchetatorii nu au reușit inițial să identifice nici numărul de telefon.
Vastă operațiune de căutare
Pe șoselele din Olt au fost organizate filtre, iar șoferii sunt opriți și portbagajele verificate.
O vastă operațiune a fost declanșată și în județele învecinate. Filtre asemănătoare celor din Olt au fost organizate și în Argeș și Giurgiu.
Imagini filmate de corespondentul Observator în Argeș, Mariana Zaharia, arată un astfel de filtru al poliției, care face verificări la acest caz pe o stradă din Pitești.
De asemenea, IPJ Giurgiu anunță verificări pe A1 și pe DN5, unde toate mașinile sunt verificate. Informații inițiale indicau că apelul ar fi fost făcut din zona Bolintin, însă, ulterior, IPJ Olt a transmis că ar fi din zona Piatra-Olt - Balș.
Abia seara, după ce au fost verificate numeroase mașini, filtrele poliției au fost retrase.
Serie de alerte false la 112
Cazul Caracal, care a provocat un val de indignare după reacția poliției la apelul de ajutor la 112 al Alexandrei Măceșanu, a fost urmat de un adevărat val de isterie al apelurilor false.
Numeroase persoane au apelat la 112 anunțând incidente grave, care s-au dovedit însă a fi farse.
Pe 6 august, un copil a anunțat că e închis într-un canal din București. Părinții săi au fost amendați, după ce poliția, mobilizată, a descoperit că a fost o glumă proastă.
Pe 24 august, o adolescentă a mobilizat 200 de polițiști, tot în București, anunțând că e sechestrată într-un bloc din Drumul Taberei. După mai bine de 6 ore de căutări deșarte, anchetatorii au aflat că fata a făcut o farsă, pentru a se răzbuna pe iubitul ei.
Pe 28 august, un alt apel anunța un incendiu uriaș în comuna Ciurea din Iași și că un bebeluș de 3 luni e în casa cuprinsă de foc. Pompierii și ambulanțele SMURD au fost trimise degeaba în zonă.
În aceeași zi, un bărbat din Gugești, Vrancea, anunța la 112 că și-a ucis iubita. Individul a fost amendat pentru farsa macabră.
Pe 2 septembrie, un alt apel la 112, de această dată în Galați, anunța că o tânără e sechestrată în apartamentul unui bloc de pe Strada Caișilor. Cea care a dat telefon era o femeie băută, care s-a certat cu iubitul ei.
- Acest articol a fost actualizat -
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰