Festival culinar în Sălaj
Tochitură de carne cu vin roşu şi cartofi natur, sarmale cu smântână, din carne de vită, cornuri stropite cu vin, dar şi un soi de palincă pe care ar fi bine s-o serveşti în prejma patului.
Tochitură de carne cu vin roşu şi cartofi natur, sarmale cu smântână, din carne de vită, cornuri stropite cu vin, dar şi un soi de palincă pe care ar fi bine s-o serveşti în prejma patului.
Cu aşa bunătăţi au venit la un festival din Sălaj mai multe comunităţi de minorităţi din judeţ. Iar gurmanzii au dat verdictul. Toate le-au picat tare bine.
Au fiert ceaunele cu ciorbe azi în comuna Crasna cum au fiert şi gurmanzii pe lângă ele. De-atâta soare şi poftă.
Bucătarul nu vrea să continue. Spune că, pentru aşa frumuseţe de mâncare, nu-şi poate dezvălui decât o parte din secret. O sută de pofticioşi s-au săturat din primul ceaun. Dar la festival, desigur, au venit mult mai mulţi. Cu alte pofte.
Gospodarii din comuna Pericei au adus la festival o băutură făcută din toate fructele posibile din zona Sălajului şi care e bine să fie servită în preajma patului. De ce, o spun chiar ei.
La Festivalul Minorităţilor Naţionale vin să-şi prezinte tradiţiile culinare comunităţi de maghiari, germani şi slovaci.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰