Antena Meniu Search
x

Video Festivalul Medieval de la Sighișoara nu se mai ține în 2023. Primăria anunță că nu mai are bani pentru evenimentul cu o istorie de aproape 30 de ani

Festivalul Medieval de la Sighișoara nu va avea loc anul acesta. Primăria municipiului a anunțat, printr-un comunicat, că festivalul cu o istorie de aproape 30 de ani nu se va mai putea organiza. S-a ajuns în această situație din cauza respingerii listei de finanțare culturală de către Consiliul Local. Asta spre nemulțumirea sighișorenilor și a turiștilor. 

de Redactia Observator

la 10.06.2023, 17:57

Vezi și

Cel mai așteptat eveniment din Sighișoara, atât pentru turiști, cât și pentru comercianți, nu se va mai organiza.  Anual, festivalul ţinea 3 zile, iar participantii se puteau bucura de muzică, dansuri medievale si o multime de spectacole. Festivalul a căpătat de la editie la editie, o faimă internaţională.  

Iulian Sîrbu, primar Sighișoara: "Avem foarte mulți turiști străini care aleg Sighișoara exact în perioada festivalului medieval pentru că își doresc să participe activ la acesta. Fiindcă anul acesta nu se va organiza, va avea un impact megativ și asupra comercianșilor, micilor comercianți, tot ceea ce înseamna horeca, numărul de înnoptări va scădea din nou."       

Comercianții și turiștii, dezamăgiți de decizia primăriei

Iar pe langa acest festival, tot calendarul manifestărilor cultural – artistice, sociale și educative care urmau să fie organizate au fost respinse la vot, deși au fost bugetate. 

"Sunt foarte multe rezervari făcute de pe un an pe altul și, cu siguranță, o să se renunțe. Era un public țintă care venea pentru festivalul de artă medievală în perioada respectivă. O pierdere grea din toate punctele de vedere." 

"Clar că îmi pare rău, ar trebui să se găsească o soluție și să se organizeze din nou." 

Nici anul trecut situația nu a fost roz. Organizarea edției trecute a costat aproape 400.000 de lei dar nu a ieșit pe profit.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Festivalul Medieval de la Sighișoara nu se mai ține în 2023. Primăria anunță că nu mai are bani pentru evenimentul cu o istorie de aproape 30 de ani