Antena Meniu Search
x

Cazul fetiţei de 3 ani, închisă 2 zile în casă lângă mama ei decedată, în atenţia specialiştilor. Tatăl copilului se întoarce în ţară

La doar trei ani, o fetiţă din Năvodari a fost nevoită să înveţe, de una singură, cea mai grea lecţie, supravieţuirea. Timp de două zile, fata a stat închisă în casă alături de mama ei moartă. Femeia era căzută în baie, fără suflare, iar ţipetele copilului nu au fost auzite.

Vezi și

La doar trei ani, o fetiţă din Năvodari a fost nevoită să înveţe, de una singură, cea mai grea lecţie, supravieţuirea. Timp de două zile, fata a stat închisă în casă alături de mama ei moartă.

Femeia era căzută în baie, fără suflare, iar ţipetele copilului nu au fost auzite. Pompierii chemaţi de vecini au găsit-o pe fetiţă înfometată şi deshidratată. Timp de două zile s-ar fi hrănit singură cu un pachet de biscuiţi.

După lăsarea întunericului, fetiţa e scoasă în braţe de o angajată de la protecţia copilului. În jurul ei, sunt multe chipuri necunoscute. 

De două zile, fata era singură în apartamentul din Năvodari. Luni seara, o insuficienţă cardiacă acută i-a răpus mama. Femeia de 43 de ani a murit subit. A fost găsită prăbuşită în baie. Fiica ei cea mică a rămas singură în casă. La trei ani, fetiţa abia vorbeşte. S-ar fi hrănit doar cu un pachet de biscuiţi găsiţi în apartament.

Tatăl copilului plecase de câteva săptămâni în Anglia, unde şi-a găsit un loc de muncă. L-a dus acolo şi pe fratele mai mare al fetei. 

Vecinii au fost cei care şi-au dat seama că ceva nu este în regulă. 

Televizorul din dormitor mergea şi la sufragerie, lumina aprinsă, povesteşte unul dintre oameni.

Tatăl şi fratele fetiţei se întorc astăzi în ţară. Copila rămâne în continuare în grija medicilor, iar psihogii se tem că ar putea rămâne cu o traumă. 

Cristina Gemănaru, psiholog: Este destul de dificil pentru un copilaş de trei anişori să conştientizeze ce înseamnă de fapt un deces. S-ar putea să mai treacă ceva timp până ca el, copilul, să conştientizeze lipsa mamei, într-adevăr. La nivel emoţional, acolo rămâne cu anumite reminescenţe. 

Oana Manoilă, DGASPC Constanţa: Ea este în prezent internată la Spitalul de Urgenţă Constanţa unde primeşte tratament pentru că este subnutrită şi puţin deshidratată.

Psihologii şi asistenţii de la Protecţia Copilului vor stabili cum poate fi ajutată fetiţa care a supravieţuit unor zile de coşmar, închisă în casă lângă mama ei moartă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Cazul fetiţei de 3 ani, închisă 2 zile în casă lângă mama ei decedată, în atenţia specialiştilor. Tatăl copilului se întoarce în ţară