Antena Meniu Search
x

O fetiţă de 10 ani a murit de meningită chiar în noaptea de Înviere, după ce i s-a refuzat transferul în Capitală

O fetiţă de zece ani a murit, după ce a fost refuzată de trei spitale de urgenţă. Suferea de o formă gravă de meningită virală, iar medicii din Târgu Jiu nu mai

Vezi și

Lipsurile din sistemul medical au ucis încă un copil! O fetiţă de zece ani a murit, după ce a fost refuzată de trei spitale de urgenţă. Suferea de o formă gravă de meningită virală, iar medicii din Târgu Jiu nu mai aveau soluţii pentru ea. Chiar şi elicopterul SMURD a refuzat să se ridice de la sol şi să o transporte în Capitală. Când a ajuns, în cele din urmă cu o ambulanţă, a fost prea târziu.

Ana Maria Gherghiţoiu avea 10 ani şi era sufletul clasei de canto de la Clubul Copiilor din Rovinari. La sfârşitul lui martie, cu doar câteva zile înainte să se îmbolnăvească, a câştigat ultimul trofeu. N-a apucat să se bucure de el. Încă din timpul concursului, fetiţa a dat semne de boală. 

Diagnosticată de medicul de familie cu viroză respiratorie, după trei zile de tratament, Ana Maria a ajuns în stare gravă la spitalul din oraş. De la Rovinari, medicii au trimis-o imediat la Spitalul din Târgu Jiu, cu suspiciune de meningo-encefalită virală. A intrat surprinzător de repede în comă.

Fără soluţii în faţa unui asemenea caz, medicii din Târgu Jiu au cerut ajutorul celui mai apropiat centru universitar. Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova. Unde NU există secţie de terapie intensivă. Alte două spitale din Bucureşti, Grigore Alexandrescu şi Victor Babeş, au refuzat cazul. Nu aveau medici şi nici aparatura potrivită, au transmis reprezentanţii lor. 

Timp de 10 ore, medicii din Târgu Jiu au dat telefon după telefon în căutarea unui loc într-un spital din Bucureşti pentru Ana Maria. Până şi echipajul SMURD ar fi refuzat să ridice elicopterul de la sol. 

O verificare urmează să fie făcută la vârful SMURD.

RAED ARAFAT, coordonator Departament pentru Situaţii de Urgenţă:

Daca era transportabila, de ce a fost refuzat cazul, care e motivul refuzul. 

În cele din urmă, fetiţa a fost urcată într-o ambulanţă care a ajuns în Capitală, după alte patru ore. În noaptea de Înviere, la spitalul Marie Curie, Ana Maria a murit. 

Evoluţia bolii i-a făcut pe medici să ceară ajutorul unor specialişti germani. Un virus necunoscut ar fi ucis-o pe fetiţă. S-a pus lacăt astăzi pe şcoala unde învăţa copila, după ce inspectorii de sănătate au aflat din presă despre caz. 

MARIUS BOERIU, director Direcţia de Sănătate Publică Gorj:

S-a facut dezinfecţia şi igienizarea şcolii cu substante dezinfectante specifice, mai ales că mâine începe şcoala. 

Alerta din Rovinari vine la numai două luni după ce un alt copil, de la o grădiniţă din Motru, a fost ucis, tot de meningită. Şi în cazul lui, ar fi vorba tot de o tulpină necunoscută a unui virus ce provoacă boala. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » O fetiţă de 10 ani a murit de meningită chiar în noaptea de Înviere, după ce i s-a refuzat transferul în Capitală