Antena Meniu Search
x

Fiica unei românce din Anglia, ucisă de trei diagnostice greşite

Fiica de şapte ani a unei românce stabilite în Anglia s-a stins fulgerător, sub ochii mamei sale, după ce medicii i-au pus trei diagnostice greşite.

Alin Tarnovschi
de Alin Tarnovschi

la 26.01.2020, 14:44

Fiica de şapte ani a unei românce stabilite în Anglia s-a stins fulgerător, sub ochii mamei sale, după ce medicii i-au pus trei diagnostice greşite.

Kerryanne Cotto Centeno, o fetiţă în vârstă de numai şapte ani, elevă la Hazel Primary School, s-a stins din viaţă, la începutul acestei luni, la Queen’s Medical Centre din Nottingham (Anglia).

Totul după ce medicii de la Leicester Royal Infirmary au diagnosticat-o greşit de trei ori înainte să afle că micuţa are meningită.

Neluţa Stan, mama fetiţei de şapte ani, a declarat pentru LeicestershireLive că medicii au trimis-o acasă, de trei ori, şi i-au spus să îi dea copilei paracetamol.

Pe acelaşi subiect
Fiica româncei din Anglia, răpusă de trei diagnostice greşite

Trimisă acasă de trei ori, în stare gravă

Românca a povestit că şi-a dus fiica la Urgenţe de trei ori înainte ca aceasta să-şi piardă viaţa.

Prima oară pe 10 decembrie 2019, a doua oară pe 12 decembrie 2019 şi ultima dată pe 17 decembrie 2019.

De fiecare dată, fetiţa se plângea de durerir de cap, avea vărsături şi febră, dar şi sensibilitate la lumină. De fiecare dată, medicii i-au prescris paracetamol şi ibuprofen şi au trimis-o acasă.

Ultima dată, pe 20 decembrie, fetiţa şi-a pierdut cunoştinţa acasă, iar mama ei a sunat la numărul de urgenţă şi a cerut o ambulanţă, care ar fi venit după aproximativ trei ore.

Micuţa Kerryanne a fost dusă la spital, acolo unde medicii au stabilit că 'jumătate din creier a murit' şi apoi au transferat-o la Nottingham.

Acolo, medicii au diagnosticat-o pe fetiţă cu meningită şi au operat-o pe 24 decembrie. O a doua operaţie a fost efectuată pe 2 ianuarie 2020.

Ţinută în viaţă doar de aparate, după trei diagnostice greşite

Din nefericire, cele două intervenţii chirurgicale au fost în zadar, iar mama fetiţei a fost sfătuită să îl anunţe pe tatăl copilei, cei doi fiind despărţiţi.

Fostul soţ al româncei a ajuns la Nottingham, iar medicii i-au anunţat pe amândoi că au nevoie de acordul lor pentru a o deconecta pe fetiţă de la aparate.

Pe 7 ianuarie 2020, după ce au discutat cu medicii, părinţii fetiţei au fost de acord, iar aceasta a fost deconectată de la aparatele de susţinere artificială a funcţiilor respiratorii şi cardiace.

La scurt timp, fetiţa de 7 ani a fost declarată decedată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Fiica unei românce din Anglia, ucisă de trei diagnostice greşite