Antena Meniu Search
x

Video Filmul incidentului aviatic care a mobilizat zeci de pompieri şi medici pe aeroportul din Iași. Pasagerii au aplaudat când s-au văzut teferi, pe pistă

Momente pline de tenisune, seara trecută, la Aeroportul din Iaşi. Un avion venit din Olanda a anunţat că are probleme cu trenul de aterizare şi există posibilitatea să aterizeze pe burtă. Imediat s-a activat planul roşu, iar zeci de pompieri şi medici au fost trimişi lângă pistă. Piloţii au reuşit însă să aducă avionul la sol, în siguranţă. Cei peste 100 de pasageri au izbucnit în urale când s-au văzut teferi, pe pistă. 

de Redactia Observator

la 29.09.2021, 08:27

Vezi și

Ora 19:25. Un apel la 112 alertează autorităţile şi declanşează Planul Roşu de intervenţie, pe Aeroportul din Iaşi. Un avion venit din Olanda se învârte de minute bune deasupra oraşului. Motivul - o defecţiune la trenul de aterizare.

În cel mai rău scenariu, avionul ar putea ateriza pe burtă. Din aer, piloţii cer montarea unui pat cu spumă pe pistă, însă aeroportul nu dispunde de această facilitate. Zeci de pompieri şi medici ajung în doar câteva minute pe pistă. 

Ionel Roşu, ISU Iaşi: Au fost alocate 16 autospeciale ISU SMURD şi două ambulanţe SAJ Iaşi. 

Aterizarea nu este cu emoţii doar pentru personalul aeronavei, ci şi pentru cei peste 100 de pasageri. Li s-a comunicat că echipajul întâmpină probleme tehnice, dar primesc asigurări că vor ajunge în siguranţă acasă. Survolul deasupra oraşului îi ajută pe piloţi să consume o cantitate cât mai mare de kerosen, pentru a reduce riscurile la aterizare. 

Ora 19:35. 10 minute mai târziu, avionul atinge, totuşi, în siguranţă, solul. Totul în aplauzele şi uralele pasagerilor. Trenul de aterizare a funcţionat, iar planul roşu este dezactivat. 

Pasager: Ne-au spus adevărul şi s-au comportat exemplar. 

Reporter: V-aţi speriat? 

Pasager: Evident! Bine că trăim! 

Acelaşi avion urma să efectueze o altă cursă, dinspre Iaşi spre nordul Italiei. Zborul a fost însă anulat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Filmul incidentului aviatic care a mobilizat zeci de pompieri şi medici pe aeroportul din Iași. Pasagerii au aplaudat când s-au văzut teferi, pe pistă