Antena Meniu Search
x

Video Filmul incidentului feroviar din Braşov. Momentul deraierii vagonului cu blindate, surprins de un şofer care aştepta la barieră

România a trecut razant pe lângă o nouă tragedie pe şine, în doar o săptămână. Azi noapte, în Braşov, vagonul unui tren militar a deraiat. Din fericire, coloşii de zeci de tone erau ancoraţi şi nu au căzut din tren. Garnitura, plină cu blindate şi transportoare, se întorcea de la un exerciţiu de la Cincu. Deraierea a fost surprinsă de un şofer, care aştepta la trecerea de cale ferată. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 18.03.2023, 19:23

Vezi și

Momentul în care trenul militar sare de pe şină a fost surprins de un şofer care aştepta la trecerea de cale ferată, la ieşirea din staţia Beia din Braşov, în jurul orei 20.30. În imagini se vede cum garnitura care trasporta tehnică militară, compusă din 11 vagoane, trece şi agaţă o şină metalică, abandonată pe calea de rulare. Penultimul vagon prinde unda de şoc şi sare de pe linie. 

Claudiu Loghin, reporter Observator: Potrivit martorilor, totul a început chiar în acest loc. Un lanţ cu care era legat un transportor s-ar fi desprins şi ar fi lovit şina chiar în dreptul roţilor. Garnitura s-a oprit la o distanţă de aproximativ 150 de metri în spatele meu. 

Reporter: Dumneavoastră aţi fost mecanicul? 

Alex: Nu, sunt mecanic ajutor. De pe locomotivă nu am cum să văd pe mijloc. 

Pe acelaşi subiect

Reporter: Cam ce viteză aveaţi? 

Alex: Viteza corespunzătoare. S-a înfrânat trenul şi apoi a mers pe lângă ele. 

Reporter: Aţi mai păţit aşa ceva vreodată? 

Alex: Am mai păţit să se rupă un furtun, să sară un tub să se înfrîneze trenul. 

Trenul de marfă se îndrepta spre Constanţa. Pe platforme erau încărcate trei camioane militare şi zece blindate, care se întorceau de la un exericiţiu al Uniunii Europene la Cincu, unde militarii efectuează ultima etapă de pregătire pentru o misiune de menținere a securității în Bosnia Herțegovina. 

Traficul feroviar de călători nu a fost afectat de incident

Potrivit indicativelor de pe blindate, transportoarele sunt ale Batalionului 341 Infanterie "Rechinii Albi" din Topraisar. Din fericire, vehiculele erau ancorate şi nu au căzut din tren. 

Claudiu Loghin, reporter Observator: O bucată de şină aflată chiar în mijlocul căii ferate a fost agăţată, îndoită şi chiar călcată de garnitura militară. 

Timp de trei ore ceferişti şi anchetatori ai Agenției de Investigare Feroviară au făcut măsurători şi au ridicat probe, în timp ce mai mulţi militari înarmaţi au supravegheat perimetrul. Alerta accidentului a ajuns la Poliția Transporturi la 21 și 45 de minute. Adică la mai mult de o oră de la deraiere. 

Traficul feroviar de călători nu a fost afectat de incident. În schimb, şoferii și pasagerii din mașinile aflate în dreptul trecerii la nivel cu calea ferată au fost nevoiți să aștepte până când anchetatorii au terminat cercetările. 

Deraierea trenului cu tehnică militară vine la cinci zile după ce un marfar a fost lovit de un tren de călători în Roșiorii de Vede. Trei vagoane ale garniturii care transporta 300 de autoturisme au sărit de pe şine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Filmul incidentului feroviar din Braşov. Momentul deraierii vagonului cu blindate, surprins de un şofer care aştepta la barieră