Antena Meniu Search
x

Video Filmul incidentului halucinant în care un individ a tras cu o armă de tip airsoft în geamurile unui autobuz, în Capitală. Vinovatul, în libertate

Pericol în Capitală! Un individ care a atacat cu un pistol cu bile un autobuz de călători e încă în libertate. Mijlocul de transport se îndrepta spre depou când geamurile de la uşi au fost sparte. Din fericire, nu au fost victime. Incidentele cu armele de tip airsoft sunt tot mai dese. Pistoalele cu bile se vând la liber şi sunt considerate neletale, asta deşi au fost situaţii în care au desfigurat şi au ucis.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 11.06.2023, 19:27

Vezi și

Era trecut de ora 10 când şoferul mijlocului de transport în comun a auzit o bubuitură. Autobuzul se îndrepta spre garaj atunci când un individ a tras cu pistolul de tip airsoft spre uşi. Acestea s-au spart într-o secundă, dar proiectilele nu au pătruns în interior. Imediat după atac, bărbatul s-a făcut nevăzut. Atacatorul a luat-o la goană pe străzi şi nici acum nu a fost găsit. Şoferul a sunat la 112. Din fericire, în autobuz nu erau călători.

Pistoalele tip airsoft sunt considerate neletale şi pot fi cumpărate de oricine are peste 18 ani. Dar asta nu însemnă că nu sunt periculoase. Acestea pot fi folosite doar în spaţiile special amenajate sau în poligoane. E lege! Cine o încalcă, riscă amenzi între 2.000 şi 5.000 de lei. Folosirea lor în spaţiile publice înseamnă dosar penal. În cazul în care armele de tip airsoft sunt încărcate cu proiectilele de sticlă sau de metal, nu pot fi folosite fără aprobare de la poliţie. 

Eugen Dima, specialist arme: Gradul de pericol îl măsurăm în funcţie de energia pe care o dezvoltă o armă. Daca cineva doreşte să măreasca puterea, se poate face fara niciun fel de problemă. Întâlnirea între proiectil şi un corp poate fi vătămătoare.

Pistoalele cu bile se vând la liber şi sunt considerate neletale

Pe acelaşi subiect

Sunt tot mai dese incidentele cu acest tip de arme non-letale. Zilele trecute, o adolescentă de 14 ani a fost împuşcată în faţă cu un pistol cu bile de un necunoscut pe o stradă din Râmnicu Sărat.Tânăra a ajuns la spital, din fericire, doar cu o rană superficială. 

În Baia Mare, un lunetist a tras în două maşini şi în geamurile unui magazin. 

Raul Sabău, șofer: Dacă gemaul era deschis, putea să mă nimerească pe mine sau pe prietena mea şi la ora asta poate eram, Doamne fereşte, desfiguraţi.

Iar în Suceava, un copil de 11 ani a ajuns la spital după ce a fost împuşcat în ochi , din joacă, de un tânăr de 17 ani. 

Luna trecută, un renumit medic ginecolog de la Maternitatea Polizu din Capitală şi-a pus capăt zilelor împuşcându-se cu o armă cu bile de cauciuc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Filmul incidentului halucinant în care un individ a tras cu o armă de tip airsoft în geamurile unui autobuz, în Capitală. Vinovatul, în libertate