Antena Meniu Search
x

Video Filmul prăbușirii avionului în Suceava. Unul dintre cei mai buni instructori de zbor din România a murit chiar în timpul unei lecții

O lecţie de zbor s-a transformat în tragedie. Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit aseară, pe un câmp din Suceava. La bord erau două persoane, un cunoscut instructor de zbor şi fratele lui Cristian Adomniţei, fost ministru al Educaţiei. Impactul cu solul le-a fost fatal. Urmează imagini cu puternic impact emoţional.

de Angela Bertea

la 12.09.2022, 19:13

Vezi și

Avionul decolase în jurul orei trei după-amiaza de pe aerodromul din Frătăuţi. Deocamdată nu ştie nimeni cât a zburat. Abia spre seară, un cioban a descoperit epava şi a sunat la poliţie. Era în jur de ora 20:00 când echipele de intervenţie au ajuns la locul tragediei, la aproximativ trei kilometri distanţă de aerodrom. 

La manşă se afla Bogdan Adomniţei, proprietarul aeronavei şi un arhitect bine cotat în judeţ. Avea 42 de ani şi era fratele fostului ministru liberal al educaţiei, Cristian Adomniţei. Cumpărase avionul în urmă cu zece zile şi acum lua lecţii de zbor. În dreapta lui era Marcel Iliese, un cunoscut instructor de zbor, locotenent comandor în rezervă. Avea 58 de ani şi instruia mai multe grupe de piloţi din Suceava. 

Avion prăbușit în Suceava. Nu s-a mai putut face nimic pentru victime

Alin Găleată, ISU Suceava: Am intervenit cu două autospeciale de stingere şi două ambulanţe SMURD, dintre care una de terapie intensivă mobilă, dar şi cu sprijinul unui echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean. În momentul în care am ajuns la faţa locului aeronava era prăbuşită la pământ, iar două persoane erau în afara acesteia, din păcate, ambele cu leziuni incompatibile cu viaţa. 

Pe acelaşi subiect

Martor: Eram la biserică când s-a întâmplat. Când am ieşit am auzit la nişte persoane şi am venit şi eu. La opt am ieşit, deci undeva pe la vreo şapte şi ceva, am înţeles. 

Judeţul Suceava a fost ieri sub avertizare meteo cod galben, de ploi şi vânt. 

Un om ambiţios, energic şi plin de viaţă, care îşi iubea nespus de mult familia şi meseria. Aşa şi-l amintesc pe arhitectul Bogdan Adomniţei cei care l-au cunoscut. 

Viluț Mezdrea, primar comuna Poiana Stampei: Tânăr, cu viziuni la fel de tinere şi foarte bine pregătit şi şi-a pus amprenta prin ideile lui asupra proiectelor de investiţii din comuna Poiana Stampei. Este un moment trist pentru întreaga localitate, dar vom păstra amintirea lui mereu vie.

Bogdan Adomniţei avea licenţă de zbor pentru avioane ultra uşoare

La aerodromul din Frătăuţi l-a cunoscut pe pilotul Alexandru Scheul. Au survolat cerul împreună cu două zile înainte de accident. 

Alexandru Scheul, pilot şi prieten cu victimele: Era un băiat extraordinar. Tot timpul era atât de vesel şi de fericirt. Şi mai ales de când şi-a luat licenţa pentru avioane ultra uşoare era extraordinat de fericit. Vineri, înainte de accident, a zburat împreună cu... Eu cu avionul meu, şi el cu instructorul. Nu cel care a căzut, domnul Marcel. Alt instructor. Am zburat împreună. Era atât de fericit. N-am văzut om mai fericit că are cu cine zbura. Nu-mi pot închipui ce s-a întâmplat sus. A fost o ploaie, aşa, rapidă. Şi am impresia că exact în momentul în care ei erau în zona aia, a venit o ploaie destul de... aşa, torenţială. 21 A căzut direct în vârf avionul. Distrus total, total, total. 

Primarul din Suceava a anunţat că va propune acordarea titlului de cetăţean de onoare post-mortem pentru Bogdan Adomniţei. 

Ion Lungu, primar Suceava: Pentru ceea ce a făcut pentru oraşul nostru voi propune şi mâine dimineaţă vom avea o şedinţă în Consiliul Local în care să îl declarăm cetăţean de onoare post-mortem al oraşului Suceava pentru ceea ce a făcut pentru oraşul nostru.

Criminaliştii au continuat şi azi cercetările pentru a stabili cauza exactă a producerii tragediei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Filmul prăbușirii avionului în Suceava. Unul dintre cei mai buni instructori de zbor din România a murit chiar în timpul unei lecții