Antena Meniu Search
x

Florin, bucătarul din Iași care s-a bătut cu teroriştii la Londra, nu se crede EROU: "Sunt un simplu om care crede în Dumnezeu. Dacă noi nu suntem uniţi, nu putem învinge" (VIDEO)

S-a luptat cu unul dintre cei trei terorişti care au însângerat Londra, a adăpostit zeci de oameni care fugeau îngroziţi, a dat dovadă de curaj, tărie de caracter şi compasiune pentru semeni.

S-a luptat cu unul dintre cei trei terorişti care au însângerat Londra, a adăpostit zeci de oameni care fugeau îngroziţi, a dat dovadă de curaj, tărie de caracter şi compasiune pentru semeni.

Florin Murariu este un român plecat la muncă în capitala Marii Britanii care, prin faptele sale, a reuşit să câştige respectul britanicilor, dar și al conaționalilor săi. Nu se crede erou, ci un "simplu om care crede în Dumnezeu".

Într-un interviu acordat Associated Press, Florin Morariu povesteşte cum l-a atacat pe teroristul care se apropiase de el, ținând în mână un cuțit însângerat.

Pe acelaşi subiect

"Îmi spune femeia: Dom'ne, uitaţi...de la London Bridge încoace vine un autovehicul din care coboară nişte persoane cu cuţite şi taie oamenii, omoară oamenii pe stradă! Şi am spus: cum e posibil aşa ceva, unde sunt oamenii ăştia? Pot fi oriunde, lăsaţi-mă să stau aici! Am întrebat-o dacă au arme şi mi-a răspuns că au doar cuţite. Atunci am spus că eu ies afară!

Am văzut doi suspecţi şi m-am întrebat cum să reacţionez. Aveam două navete în mănă. Una am aruncat-o în el, ştiind că se va feri. Am fost sigur că se va feri pentru că se uita la mine. Ştiam că îl voi lovi cu a doua. În timp ce am aruncat-o am şi plecat spre el şi cu a doua l-am lovit. I-a venit undeva în zona feţei. În secunda în care a căzut, intrase pe undeva prin spate maşina de poliţie. Au spus prin portavoce "go, go! Give the grenade". Cred că se refereau la mine. Şi mi-am dat seama că se aruncă o grenadă.

Am ieşit în colţ, iar maşina de poliţie a intrat direct în ei.

M-am speriat de faza în sine. Îţi dai seama că nu e uşor cum unul îl omoară pe altul. Nu am văzut asta în viaţa mea. Mi s-au înmuiat tendoanele, nu ştiam ce să fac. Şi am zis că dacă fug poate să vină din altă parte şi să mă înjunghie şi pe mine", mărturiseşte Florin. 

Bucătarul din Iaşi spune că, după ce au aruncat poliţiştii grenada, a fugit.

"Am deschis poarta mare şi am început să ţip: "Come, all the people inside the bakery!". Şi au intrat toţi oamenii, săracii. Vreo 20 de persoane. Printre ei era şi o persoană cu deficienţe, era într-un căruţ. Îţi dai seama, să ai picioarele amputate. El săracul rămăsese în mijlocul străzii, dar cineva l-a împins în brutărie.

Apoi au venit trupele speciale, au intrat şi ne-au spus să punem mâinile la cap.

Am gândit că e un atac terorist, dar de ei nu mi-a fost frică. Mi-a fost frică doar atunci când am auzit grenada.

Sincer, poate am avut şi curaj, poate am făcut-o şi din frică, poate am făcut-o şi din milă. Cred ca aceste trei sentimente m-au făcut să iau atitudinea asta", a mai spus românul.

Florin nu se crede erou, ci un simplu om care crede în Dumnezeu.

"Dacă noi nu suntem uniţi, nu putem învinge", a conchis Florin. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Florin, bucătarul din Iași care s-a bătut cu teroriştii la Londra, nu se crede EROU: "Sunt un simplu om care crede în Dumnezeu. Dacă noi nu suntem uniţi, nu putem învinge" (VIDEO)