Antena Meniu Search
x

Florin Cîțu, despre etapa a 3-a de vaccinare: Ar putea începe mai devreme, în zonele afectate şi unde sunt locuri libere

Florin Cîţu a vorbit, luni, despre introducerea unor noi restricţii, dacă situaţia epidemiologică o va cere, într-o conferinţă de presă. Totodată, şeful Guvernului a anunțat că le-a cerut colonelului Valeriu Gheorghiță și ministrului Sănătății ca în zonele cu rată mare de infectare și unde sunt locuri libere pe platforma de vaccinare să fie permisă vaccinarea persoanelor din etapa 3.

de Monica Palade

la 08.03.2021, 16:44

Florin Cîțu, despre noi restricții: "În funcție de evoluția situației, vom veni cu măsuri" - Hepta/Mediafax

Premierul României a precizat că este obligatoriu ca măsurile în vigoare să fie respectate.

„E foarte important ca de fiecare dată când cineva nu respectă regulile să fie sancționat dacă vrem să reducem rata infectărilor”, a subliniat Cîțu. Precizările vin în contextul în care incidența cazurilor de COVID-19 a crescut iar în România, țara noastră sărind pragul de 4.000 de infectări pe zi.

Noi restricţii introduse

Întrebat dacă Guvernul ia în calcul impunerea de noi restricții, dat fiind că a crescut rata de infectări cu coronavirus, Florin Cîţu a răspuns: „Vom analiza situația, vom vedea evoluția și în funcție de evoluția situației, vom veni cu măsuri, dar în acest moment sunt măsurile pe care le avem, pe acestea le implementăm”.

Despre intrarea Timişoarei în carantină

Despre intrarea Timișoarei în carantină, șeful Guvernului a precizat: „Nu s-au respectat regulile și nici nu au fost sancționați cei care nu le-au respectat. E foarte important ca de fiecare dată când cineva nu respectă regulile să fie sancționat dacă vrem să reducem rata infectărilor și să revenim la normal”, a continuat premierul.

Vaccinarea obligatorie

Cât priveşte vaccinarea obligatorie, şeful Executivului a ţinut să preciezeze că nu există un astfel de proiect pe masa Guvernului pe care îl conduce.

„Mesajul era foarte clar și chiar persoanele respective au spus că sunt pentru vaccinare, doar că nu vor o vaccinare obligatorie. Niciodată n-am spus că vaccinarea o să fie obligatorie. Nu există niciun proiect pe masa Guvernului de vaccinare obligatorie. Foarte bun mesajul celor o mie de persoane, care susțin vaccinarea, deci mergem în direcția corectă”, a declarat premierul.

Etapa a 3-a ar putea începe mai devreme

Premierul a anunţat că vaccinarea din etapa a 3-a ar putea începe mai devreme, dacă sunt locuri libere. ”Am cerut ca în zonele precum Timișoara, carantinate, și unde sunt locuri libere, să se permită vaccinarea celor din etapa 3. E o nebunie să lași locuri libere când sunt români care vor să se vaccineze. Dacă persoanele din etapa 1 și etapa 2 nu vor să se vaccineze, să lăsăm persoanele din etapa 3. Cer mai multă atenție”, a spus premierul Cîțu.

El a declarat că a verificat situația din Timiș și a aflat că sunt 20.000 de locuri libere în platforma de vaccinare.Termenul oficial pentru începerea vaccinării persoanelor din etapa 3 este 15 martie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » Florin Cîțu, despre etapa a 3-a de vaccinare: Ar putea începe mai devreme, în zonele afectate şi unde sunt locuri libere