Antena Meniu Search
x

Video cutremurător cu Florin Rotaru, pilotul de MIG 21 care şi-a dat viaţa pentru a salva sute de oameni: "Deasupra norilor, soare şi frumos!"

Un video cutremurător cu Florin Rotaru, pilotul de MIG 21 care şi-a dat viaţa pentru a salva sute de oameni, a fost publicat de Ministerul Apărării, în semn de omagiu pentru acesta. 

Un video cutremurător cu Florin Rotaru, pilotul de MIG 21 care şi-a dat viaţa pentru a salva sute de oameni, a fost publicat de Ministerul Apărării, în semn de omagiu pentru acesta. 

Imagini cu locotenet-comandorul în timp ce zboară la bordul unui avion de luptă şi imedia tdupă aterizare şi câteva secvenţe dintr-un interviu pe pistă sunt surprinse în filmare. "Deasupra norilor, soare şi frumos." sunt primele cuvinte care se aud, spuse de Florin. "Şi un plafon ca o plapumă albă. Dar nu avem timp acum de partea artistică. Chiar nu a fost un zbor de a admira peisajul."

Florin Rotaru, pilotul MIG-ului căzut la Borcea,sâmbătă, a ales să moară el, ca să salveze sute de oameni. Mărturii din momentul prăbuşirii au fost oferite de mai mulţi dintre cei prezenţi la Ziua Porţilor Deschise de la Baza Aeriană 86. În momentul impactului, erau peste 4.000 de oameni în apropierea pistei.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Un MiG-21 LanceR s-a prăbuşit sâmbătă în timpul unui show aviatic la Baza Aeriană Borcea. Pilotul avionului a murit. El avea 36 de ani şi era pilot-şef în cadrul Escadrilei 861 Aviaţie Luptă, Baza 86 Aeriană Feteşti.

MApN a înfiinţat o comisie tehică pentru a stabili cauzele accidentului, iar zborurile de instrucţie cu astfel de avioane au fost oprite. De asemenea, MApN a sesizat parchetul Militar. Pilotul decedat avea 400 de ore de zbor din care 250 erau cu MiG - 21.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Video cutremurător cu Florin Rotaru, pilotul de MIG 21 care şi-a dat viaţa pentru a salva sute de oameni: "Deasupra norilor, soare şi frumos!"