Antena Meniu Search
x

Video Fugarul Cătălin Cherecheş are un nou plan pentru a scăpa de pedeapsă. Până la o decizie, se pregăteşte să stea în cea mai modernă închisoare din ţară

Cătălin Cherecheş, primarul fugar din Baia Mare, este încarcerat acum la Rahova, după o noapte petrecută la penitenciarul din Arad. A ajuns în ţară cu zâmbetul pe buze, flancat de mascaţi. Cel mai devreme ar putea ieşi din puşcărie peste fix trei ani. Doar că fostul edil din Baia Mare mai are un hop de trecut. DNA cere redeschiderea unui dosar din 2013, în care ar fi primit mită de la un elveţian. 

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 20.03.2024, 20:02

Cu cătuşe, flancat de poliţişti, îmbrăcat într-o cămaşă în carouri, o jachetă neagră şi jeanşi, aşa a intrat fugarul Cătălin Cherecheş în România. Fostul primar din Baia Mare a afişat un zâmbet larg când a coborât din duba poliţiei maghiare şi a fost transferat în cea a Administrației Penitenciarelor. Maşina în care a fost adus Cherecheş a trecut prin vamă pe o bandă liberă, astfel încât să nu existe blocaje, iar procedurile de frontieră n-au durat mai mult de 5 minute. Sub escortă, a fost dus direct în Penitenciarul Arad, unde şi-a petrecut noaptea în carantină.

Cherecheș va sta în cea mai modernă închisoare din ţară

După un control medical, a fost cazat într-o cameră de 17 metri pătrați, împreună cu un alt bărbat, condamnat pentru infracțiuni rutiere. În această dimineaţă, la şapte, a fost urcat în dubă şi adus în Bucureşti.

Cristina Filip, reporter Observator: Deşi putea să stea în carantină la închisoarea din Arad, Cătălin Cherecheş a fost adus la Rahova. Pentru că aşa a fost înţelegerea între autorităţile germane şi cele române. Va rămâne aici 21 de zile, timp în care se va acomoda cu sistemul penitenciar. I se vor face toate analizele medicale. 

Pe acelaşi subiect

Alina Gorghiu, ministrul Justiției: Vorbim despre un penitenciar unde foarte recent au fost inaugurate încă 243 de locuri noi de cazare.

De fapt, la Rahova, Cătălin Cherecheş are parte de condiţiile pe care le a cerut. El a încercat să evite extrădarea reclamând spaţiul mic pe care îl au deținuții în România.

Fostul primar îşi petrece carantina într-o cameră de aproape 20 de mp, alături de cel mult alţi doi deţinuţi. După cele 21 de zile, va fi transferat la Aiud. Va sta acolo un an în regim închis, într-o celulă de 8 mp şi va ieşi la plimbări în curte doar trei ore pe zi. Apoi va ajunge, acasă la Baia Mare, acolo unde la toamnă se va inaugura cea mai modernă închisoare din ţară. Fostul edil va sta n regim semideschis, într-o celulă dublă, cu baie proprie şi toată ziua la aer liber. Va avea la dispoziție o sală de spectacole si bibliotecă.

Procurorii DNA cer redeschiderea unui dosar din 2013

Norbert Borgyos, penitenciarul Baia Mare: Noi vom avea un pavilion de detenţie nou de 420 de locuri, toate la standarde europene, vom avea 70 de camere a câte 6 locuri de deţinere.

Pe lângă cei 5 ani de închisoare pentru luare de mită, Cătălin Cherecheş ar putea primi un spor de pedeapsă şi pentru trecerea frauduloasă a frontierei până la 1 an și opt luni. Dar asta nu e tot. Procurorii DNA cer redeschiderea unui dosar din 2013. Atunci, Cherecheş ar fi primit mită ca să elibereze o autorizație de tranzit pentru vehicule de mare tonaj pe raza municipiului, banii fiind primiți de la o firmă deținută de un elvețian. Pe 15 mai se decide dacă va fi rejudecat sau nu.

Cehreches mai joacă o carte, vrea să scape de condamnare mizând pe incompatibilitatea unuia dintre judecătorii care au pronunțat soluția în apel. Şi nu va fi pedepsit pe legea fugarilor, pentru că încă se așteaptă o decizie de la CCR.

Cătălin Cherecheş ar putea fi liber cel mai devreme în martie 2027.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Fugarul Cătălin Cherecheş are un nou plan pentru a scăpa de pedeapsă. Până la o decizie, se pregăteşte să stea în cea mai modernă închisoare din ţară