Antena Meniu Search
x

Gabriel Oprea, noi dezvăluiri despre noaptea care a incendiat lumea politică! Pe cine a invitat, de fapt, la el acasă în seara alegerilor din 2009 (VIDEO)

Fostul ministru Gabriel Oprea a vorbit, aseară, la Sinteza zilei, de la Antena 3, despre întâlnirea de la el de acasă din seara alegerilor prezidențiale din 2009, care l-ar fi ajutat pe Traian Băsescu să câştige în faţa lui Mircea Geoană.

Fostul ministru Gabriel Oprea a vorbit, aseară, la Sinteza zilei, de la Antena 3, despre întâlnirea de la el de acasă din seara alegerilor prezidențiale din 2009, care l-ar fi ajutat pe Traian Băsescu să câştige în faţa lui Mircea Geoană.

Deşi susţine că a fost o simplă cină, alături de mai mulţi apropiaţi, Oprea a refuzat să răspundă dacă i-a invitat pe Coldea şi pe Kovesi la el acasă.

Gabriel Oprea: - A fost o simplă cină. Nu i-am organizat ziua de naştere sau ziua de sfânt domnului Onţanu. A fost o cină, s-a servit masa, ne-am uitat la televizor, normal, i-am spus La mulţi ani domnului Onţanu. V-am spus persoanele pe care eu, Gabriel Oprea, le-am invitat: domnul Maior, domnul Dîncu, domnul Iordănescu, domnul Andronic, domnul Onţanu. Cu riscul de a dezamăgi, a fost o întâlnire informală.

Mihai Gâdea: - Au fost sau nu la această cină domnul Coldea şi doamna Kovesi?

Oprea: - Încă o dată vă spun, domnule Gâdea: la această cină, eu, Gabriel Oprea, pe aceste persoane le-am invitat.

Mihai Gâdea: - Doamna Kovesi şi domnul Coldea au venit neinvitaţi de dumneavoastră?

Oprea: - Eu cred că am foarte clar în ceea ce am spus.

Mihai Gâdea: - Nu puteţi infirma că doamna Kovesi şi domnul Coldea au fost la dumneavoastră acasă, deci au venit din proprie iniţiativă?

Oprea: - Am făcut o declaraţie, am fost corect, având în relaţia personală cu dumneavostră, şi cred că am făcut clarificările respective. A fost o întâlnire informală, a fost o cină, se va dovedi acest lucru, nu a fost nimic politic. Am servit masa şi ne-am uitat la televizor.

Mihai Gâdea: - Cum se va dovedi acest lucru?

Oprea: - Înţeleg că există şi o comisie, sunt prestări sub jurământ. A fost o cină, nimic mai mult. Eu am invitat aceste persoane. Încă o dată: nu vreau să dezamăgesc şi nu vreau să intru în contradictoriu cu dumneavoastră.

Mihai Gâdea: - Poate că dumneavostră nu aţi participat la acele discuţii care nu ar fi fost în conformitate cu ceea ce doreaţi dumneavostră să se discute, dar e posibil ca în biroul în care s-au retras domnul Andronic, împreună cu domnul Maior, domnul Coldea şi doamna Kovesi să fi fost şi alte discuţii referitoare la alegeri?

Oprea: - Eu înţeleg şi momentul, înţeleg şi supărările lui Dan Andronic. Am şi eu supărările mele, dar trebuie să spun adevărul. A fost o simplă cină în 6 decembrie şi nimic mai mult.

Mihai Gâdea: - Deci e o simplă coincidenţă că era seara alegerile şi că directorul SRI, prim-adjunctul SRI şi procurorul general erau la dumnevoastră?

Oprea: - Cred că am fost destul de clar. Am intrat din respect pentru dumnevoastră şi pentru ascultătorii dumneavostră.

Mihai Gâdea: - Veţi merge la comisie dacă veţi fi invitat?

Oprea: - Nu ştiu dacă merg sau nu la comisie, dar nu am nimic de ascuns.

Jurnalistul Dan Andronic a scris recent că, în decembrie 2009, în turul doi al alegerilor prezidenţiale, înalţi demnitari ai statului român, printre care George Maior, Florian Coldea şi Laura Codruţa Kovesi, au mers acasă la Gabriel Oprea şi l-au ajutat pe Traian Băsescu să câştige alegerile în faţa lui Mircea Geoană. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Amenzi pentru şoferii care nu au camere montate pe spatele maşinii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Gabriel Oprea, noi dezvăluiri despre noaptea care a incendiat lumea politică! Pe cine a invitat, de fapt, la el acasă în seara alegerilor din 2009 (VIDEO)