Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Gafa comisă de şoferul care a căzut în gol de la 7 metri în Pasajul Lujerului

Au apărut imagini de pe camerele de supraveghere cu momentul în care un şofer de 46 de ani din Bucureşti pierde controlul maşinii şi cade în gol de la 7 metri. Cu o fracţiune de secundă înainte de accident, un bărbat trece prin faţa maşinii. Pentru Observator, un expert în conducere defensivă explică greşelile şoferului. 

de Andreea Milea

la 10.10.2024 , 20:37

În imaginile surprinse pe camera de supraveghere se vede cum bărbatul încearcă, iniţial, să valideze tichetul la barieră, direct din autoturism. Pentru că nu ajunge la aparat, deschide portiera şi scoate un picior din maşină. Când se întinde spre automat, autoturismul porneşte singur. În viteză, trece prin bariera care pare a fi de cauciuc moale, taie şoseaua şi spaţiul verde, rupe gardul de protecţie şi cade în gol 7 metri.

Greşelile comise de şoferul care a căzut în Pasajul Lujerului 

Pasajul Lujerului este unul dintre cele mai aglomerate din Capitală. Printr-un miracol, deşi accidentul s-a întâmplat la o oră de vârf, nicio maşină nu circula în zonă în acel moment, în timp ce un pieton trece razant prin faţa maşinii scăpate de sub control.

Vezi și

Un expert în conducere defensivă a explicat pentru Observator ce greşeli a făcut şoferul de 46 de ani.

"În prima fază, s-a încadrat mult prea departe de automatul de deschidere al barierei. O altă greşeală, nu a trecut schimbătorul de viteze în "parking" sau în "neutru". O altă greşeală pe care a făcut-o - piciorul drept nu l-a ţinut corect în dreptul pedalelor", a declarat Sorin Bădica - expert conducere defensivă.

Şoferii maşinilor automate sunt implicaţi frecvent în accidente. Un bărbat de 74 de ani din Bucureşti a ajuns luna trecută în stare gravă la spital, strivit de automobilul din care coborâse şi pe care îl uitase pe comanda Deplasare. Iar în august, o femeie a fost călcată de propria maşină, după ce unul dintre copii s-a urcat la volan şi a dezactivat butonul de siguranţă.

Andreea Milea Like

Am început cu muzica, am continuat cu dansul şi am ales jurnalismul. Ce au în comun? Zilnic găseşti ceva nou. Cât de mult înseamnă un cuvânt, un moment sau 10 secunde înainte de live.

Întrebarea zilei
Preferaţi să plătiţi cu cardul sau cash atunci când faceţi cumpărături?
Observator » Evenimente » Gafa comisă de şoferul care a căzut în gol de la 7 metri în Pasajul Lujerului