Antena Meniu Search
x

Video Gaudeamus 2023. Autorii români, alături de biografiile marilor vedete ale lumii în preferinţele tinerilor

Suntem pe ultimele locuri în Europa la citit, dar asta nu ne opreşte să redescoperim lectura altfel. La târgul de carte Gaudeamus, deschis weekendul acesta în Bucureşti, cititorii s-au înghesuit la propriu să cumpere titlurile preferate la preţuri mai mici. Autorii români contemporani sunt la modă printre tineri, dar şi cărţile despre hobbyuri sau titlurile vedetă pe TikTok. 

de Redactia Observator

la 26.11.2023, 10:59

Vezi și

Pentru a atrage cât mai mulţi cititori, librarii se întrec în titluri inedite. Nu mai este un trend să căutăm cărţi din afară, ci mai degrabă să ne bucurăm de literatura românească şi de autori contemporani. 

"M-am orientat în special după faptul că sunt autori români şi cred că este destul de important să promovăm autorii români şi chiar şi tinerii scriitori, pentru că şi ei au poveşti de spus."

Diana Iepure, PR manager al unei edituri: "Este o colecţie în care au fost invitaţi scriitori români contemporani să scrie pentru cei care au vârsta adolescenţei şi care se confruntă cu diverse probleme existenţiale şi care îşi doresc să afle cât mai repede ce înseamnă să fii matur."

Pe locul doi în topul preferinţelor par să fie poveştile despre viaţa celebrităţilor. 

Pe acelaşi subiect

Ingrid Tîrziu, reporter Observator: "La mare căutare în acest an rămân autobiografiile. Printre ele, controversata carte a Prinţului Harry, dar şi cartea lui Matthew Perry, regretatul actor din Friends. De asemenea, există şi biografii pentru copii, precum este aceasta, adoptată după povestea lui Michelle Obama."

 Andra Robescu, PR manager al unei edituri: "Citim despre cinematografie. Citim despre viaţa regizorilor importanţi. Chiar acum am lansat "Martin Scorssese - o călătorie" şi este o carte pe care tinerii o caută, o citesc. Vor să afle cine a fost Scorsese, cum a făcut filmele lui."

Printre propunerile scriitorilor contemporani, apare şi al zecelea volum lansat de jurnalistul Observator Laura Nureldin - Jucării. Care, paradoxal, nu este o carte pentru copii. 

Laura Nureldin, scriitoare şi jurnalist Observator: "Este un fantasy cu accente horror. Acţiunea este plasată în Londra de sfârşit de secol XIX, în casa unei familii bune, unde la un moment dat apare un trenuleţ electric. Din momentul în care acel trenuleţ electric ajunge în casa familiei Worthem, încep să se întâmple lucruri. Încep să dispară oameni, încep să apară diverse personaje."

Şi la Igor Bergler cititorii s-au înghesuit pentru a prinde un autograf. Este autorul primului roman grafic din România. 

Igor Bergler, scriitor: "A fost primul mare best-seller de după Revoluţie. Rupe tot. Se vinde în 35 de ţări şi lumea vine să ia acest prim roman grafic românesc de anvergură care se adresează oamenilor care nu sunt obişnuiţi să citească cărţi atât de lungi. Actiunea este desenată."

Târgul de carte Gaudeamus va fi deschis şi mâine în Pavilionul Central Romexpo.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Gaudeamus 2023. Autorii români, alături de biografiile marilor vedete ale lumii în preferinţele tinerilor