Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Generalul Virgil Bălăceanu: La români există o psihoză a războiului, dar trebuie să o transformăm într-o psihologie a apărării

Virgil Bălăceanu, general în rezervă și fost comandant al brigăzii multinaționale din sud-estul Europei, a explicat în platoul Observator despre situaţia războiului din Ucraina, dar şi despre formele de zvon care se propagă.

de Redactia Observator

la 10.03.2022 , 10:23

Generalul susţine că şi la noi există o psihoză a războiului, dar care ar trebui transformată într-o psihologie a apărării.

„Războiul din păcate fiind în Europa este război clasic, ceea ce se întâmplă în Ucraina este război clasic. (...) Formele de zvon, cel legat de scumpire, dar la noi se întâmplă, face parte din cultura românului, ca în momentul în care apare o situaţie mai deosebită, vedeţi starea de urgenţă legată de pandemie, în primele zile a însemnat o aprovizionare pe care o făcea fiecare familie în ideea că vom avea probleme de aprovizionare a magazinelor.

O psihoză a războiului 

Vezi și

La un moment dat este o stare firească, pentru că este acel instinct de conservare pe care îl are orice individ şi îl extinde la nivelul familiei, dar pe de altă parte, dar va trebui să fim pregătiţi şi dintr-un asemenea punct de vedere.

Există la noi o psihoză a războiului. Trebuie să o transformăm într-o psihologie a apărării, a apărării individului şi a colectivităţii şi apărarea ţării, pentru că aşa vom exista în continuare. Este într-un nefiresc să vorbim de o panică vorbind de război, pentru că nu vedem panică, vedem suferinţă, dar nu am avut momente în ceea ce s-a transmis la tv, în ceea ce am citit nu avem o panică în Ucraina, avem suferinţă şi îndârjire. Se vede dorinţa de a exista”, a declarat Virgil Bălăceanu.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Mergeți duminică la vot?
Observator » Evenimente » Generalul Virgil Bălăceanu: La români există o psihoză a războiului, dar trebuie să o transformăm într-o psihologie a apărării