Antena Meniu Search
x

Video Ghinion năpustit asupra unei familii din Vaslui. Un bărbat a murit, iar fratele și mama lui sunt în stare critică, după ce casa le-a fost cuprinsă de flăcări

Un val de incendii violente au devastat ieri judeţul Vaslui. Un bărbat de 73 de ani a murit intoxicat, iar fratele şi mama sa sunt în stare critică, după ce casa le-a fost înghiţită de fum. Şi tot în judeţ, un tată şi cei trei copiii ai săi, cel mai mic în vârstă de 5 ani, au ajuns pe patul de spital. Aici, o explozie puternică le-a distrus locuinţa. Într-o altă comună vasluiană, un băiat de 10 ani se zbate între viaţă şi moarte, după ce casa i-a ars din temelii. 

de Redactia Observator

la 05.02.2024, 09:01

Vezi și

Cei doi bărbaţi locuiau de ani buni împreună mama lor. Bătrâna era imobilizată la pat. Fără să bănuiască pericolul la care se expun, aceştia au făcut focul în sobă şi s-au culcat imediat. Însă, pentru că hornul nu mai fusese curăţat demult, fumul a inundat casa. Dimineaţa, o vecină a făcut descoperirea şocantă.

Vecin: I-a găsit într-un fum mare, negru. A deschis uşile şi ei inconştienţi toţi. 

Speriată, femeia a dat alarma.

Vecin: Noi am acţionat. Repede am venit, i-am scos afară că erau cum erau ei acolo cum i-am găsit. 

Hornul şi acoperişul casei, în flăcări

Daniel Ungureanu, medic SAJ Vaslui: Hornul şi acoperişul casei se aflau în flăcări. La locul solicitării au fost găsit un bărbat în vârstă de 71 de ani, fără semne vitale şi cu semnele morţii deja instalate. 

În scurt timp, anunţat de vecini, la locul tragediei a ajuns şi cel mai mic dintre fraţi.

Fratele victimei: Era bolnavă, tocmai de asta am venit. Am vorbit cu ea şi se simţea mai rău. Vecinii mi-au zis să vin acasă că s-au intoxicat.

Dacă femeia de 93 de ani este în stare stabilă, cel de-al doilea fiu se află în comă profundă. După zeci de minute în care s-au luptat cu flăcările pomierii au reuşit să stingă incendiul.

Explozie puternică în Stănilești

Tot în judeţul Vaslui, în localitatea Stănileşti, o explozie puternică a zguduit liniştea localnicilor. Speriaţi, oamenii au dat imediat alarma. Butelia care alimenta un boiler scăpa gaz, iar în câteva clipe s-a produs deflagraţia. În casă se aflau tatăl de 36 de ani şi cei trei copii ai săi.

Diana Cimpoeșu, UPU SMURD Iași: Arsurile sunt de gradul doi şi trei. A fost decisă sedarea, analgezia, intubaţia orotraheală şi începerea ventilaţiei mecanice.

Cu toţii au fost transportaţi de urgenţă la spital, însă băieţelul de 5 ani este în stare critică.

Cătălina Ionescu, medic spitalul Maria Iaşi: Prezintă arsuri de 25 la sută pe suprafaţa corporală. Arsuri de gradul 2-3, plus arsuri de căile aeriene, motiv pentru care este în continuare intubat.

Vecin: A ars pur şi simplu! Durere mare! 

Băiat de 10 ani, între viață și moarte

Flăcările au făcut prăpăd şi în comuna Măluşteni, unde un băiat de 10 ani a rămas captiv în propria locuinţă, după acesta s-a aprins din senin. Minorul era singur în momentul producerii incendiului. Un vecin a observat infernul şi a sărit imediat în foc pentru a-i salva viaţa.

Marius Stanciu, purtător de cuvânt ISU Vaslui: Copilul în vârstă de aproximativ 10 ani a fost scos din incendiu de către adultul de 27 de ani. Până la sosirea echipajelor de intervenţie a luat copilul în vârstă de 10 ani şi a plecat cu el spre cel mai apropiat spital.

Pe drum însă s-au întâlnit cu echipajul medical care l-a preluat imediat pe băiat.

Daniel Ungureanu, medic SAJ Vaslui: A găsit pacientul conştient, dar în stare foarte gravă, prezentând asuri pe aproximativ 70% din suprafaţa corporală, arsuri de gradul doi, trei şi patru.

La sosirea pompierilor, gospodăria era deja cuprinsă de flăcări. Pentru că rănile minorului erau grave, acesta a fost transportat cu un elicopter SMURD la Spitalul Grigore Alexandrescu din capitală. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Ghinion năpustit asupra unei familii din Vaslui. Un bărbat a murit, iar fratele și mama lui sunt în stare critică, după ce casa le-a fost cuprinsă de flăcări