GPS-ul, pericol pentru două familii ghidate spre un drum izolat. În maşini erau şi copii
GPS-ul a dat peste cap vacanţa a două familii. Aparatul din maşină le-a ghidat pe un drum izolat, foarte periculos. Se întoarceau de la munte, iar în maşini erau şi copii. Patru ore a durat până când salvamontiştii i-au recuperat.
GPS-ul a dat peste cap vacanţa a două familii. Aparatul din maşină le-a ghidat pe un drum izolat, foarte periculos. Se întoarceau de la munte, iar în maşini erau şi copii. Patru ore a durat până când salvamontiştii i-au recuperat. În staţiuni, în special în cele de la munte, autorităţile spun că nu e prima oară când turiştii ajung pe marginea prăpastiei, din cauza tehnologiei.
Din staţiunea Durău, două familii cu trei copii voiau să ajungă acasă, la Galaţi. Si s-au lăsat conduse de GPS-ul maşinii.
Cele două maşini s-au blocat în mijlocul sălbăticiei, pe un drum izolat. Turiştii nu au reuşit să iasă de acolo, nici vremea nu ţinea cu ei şi s-au temut şi pentru viaţa copiilor. Aşa că au cerut ajutorul salvamontiştilor.
Ambele (n.r.: maşini) erau foarte rău împotmolite. A durat la noi aproape patru ore să degajăm acel drum. Una din maşini, din păcate, a rămas acolo, fiind avariată, au transmis salvamontiştii.
Copiii şi părinţii lor nu au păţit nimic, dar spun că nu îşi explică de ce navigaţia maşinii, care nu a mai dat niciodată greş până acum, i-a dus pe un drum fără ieşire.
Este o eroare de inserare de tot felul de drumuri şi poteci, ca fiind drumuri de circulaţie publică. GPS-ul, în cazul în care este setat pe short way (n.r.: drumul cel mai scurt), o sa te ducă pe tot felul de drumuri, explică salvamontiştii.
Situaţia se poate repeta. Am făcut şi noi un experiment. Plecăm din comuna Corbeni, din Argeş. O zonă de munte.
Chiar dacă GPS-ul arată că urmează un traseu simplu, drumul spre Valea Oltului devine o capacană pentru noi.
Semnalul sistemelor cedează de multe ori dacă ajungem în zone montane dificile, spun specialiştii. Fie că este vorba despre telefon sau despre orice alt sistem gps, actualizărea aplicaţiei este cea mai importantă.
COSMIN ALEXANDRU, manager service auto:
Dacă nu are un update făcut la zi, nu o să meargă, o să te ducă pe rute greşite. E posibil să te ducă şi în camp. Se face o dată pe an, o data la 6 luni, in functie de sistemul masinii. Când faci revizia, ar fi bine sa intrebi si de un update.
Update-ul unei aplicaţii pentru maşină variază între 80 de lei şi 250 de lei, în funcţie de modelul autoturismului.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰