Antena Meniu Search
x

Doi bărbaţi şi o femeie, ultimele victime ale gripei. Bilanțul a crescut la 38 de morți

Numărul deceselor provocate de gripă a ajuns, vineri seară, la 38, după ce medicii au mai confirmat virus gripal la trei pacienţi care au decedat. Este vorba despre o femeie din judeţul Dâmboviţa şi doi bărbaţi, unul din Olt şi unul din Giurgiu.

Bilantul deceselor provocate de gripa a crescut la 38
Bilantul deceselor provocate de gripa a crescut la 38 - pixabay.com

Numărul deceselor provocate de gripă a ajuns, vineri seară, la 38, după ce medicii au mai confirmat virus gripal la trei pacienţi care au decedat. Este vorba despre o femeie din judeţul Dâmboviţa şi doi bărbaţi, unul din Olt şi unul din Giurgiu.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunţat, vineri seară, că au mai fost confirmate trei decese provocate de gripă, numărul total al pacienţilor care au murit ajungând, astfel, la 38.

Vineri, și-a pierdut viața o tânără de 33 de ani din judeţul Dâmboviţa, care avea condiţii medicale preexistente și nu fusese vaccinata anti-gripal, și un bărbat de 66 de ani din judeţul Giurgiu. Medicii au confirmat virusul gripal tip A, subtip (H1)pdm09 în cazul acestora.

Un bărbat de 54 de ani, din judeţul Olt, confirmat tot cu cu virus gripal tip A, a murit joi. Şi acest pacient era cunoscut cu boli cronice, iar medicii nu au stabilit dacă a fost sau nu vaccinat.

Vineri la prânz, specialiştii anunţaseră cel de-al 35-lea deces provocat de gripă, iar ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a afirmat că suntem în pragul unei epidemii de gripă, dat fiind că ultimele două săptămâni au fost declarate săptămâni epidemic.

Sursa: news.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Evenimente » Doi bărbaţi şi o femeie, ultimele victime ale gripei. Bilanțul a crescut la 38 de morți