Antena Meniu Search
x

Video Haos pe șoselele din România din cauza viscolului. Mai multe drumuri au fost închise; cod galben de vânt puternic în mai multe zone

Viscolul închide şoselele din România. În judeţele Brăila, Vrancea şi Galaţi mai multe drumuri sunt blocate. Ce rute trebuie să evitaţi dacă treceţi prin aceste zone, dar şi ce probleme s-au întâmpinat până acum, aflaţi din materialul video de mai jos.

de Adrian Obreja

la 06.02.2023, 13:55

Vezi și

Probleme sunt în continuare în judeţul Vrancea. Pe Drumul Naţional 23B nu se circulă, bate vântul cu foarte mare putere, iar toată zăpada din câmp este adusă pe şosea. Sunt filtre ale poliţiei între Măicăneşti şi Ciorăşti. Probleme sunt şi în judeţul Brăila, acolo unde autorităţile au decis întreruperea circulaţiei pentru Drumul Naţional 22 care duce către judeţul Buzău.  

Au fost în această dimineaţă probleme şi în judeţul Galaţi, pe Drumul Judeţean 243, acolo unde 5 maşini au rămas blocate în zăpadă şi a fost nevoie de intervenţia angajaţilor de la primărie şi consiliul judeţean care au intervenit şi au deblocat maşinile. Mai sunt probleme şi pe alte Drumuri Judeţene din Vrancea. Se circulă în condiţii de iarnă, poliţiştii recomandă maximă prudenţă în momentul în care cineva porneşte la drum. Problemele vor continua până în această seară când va expira codul galben de vânt puternic, responsabilii de la drumuri putând să acţioneze ulterior, astfel încât să deblocheze drumurile pentru că până acum nu se putea acţiona, vântul aducând din nou zăpada pe şosele.  

În staţiunea Muntele Mic din Caraş Severin viscolul şi temperatura de minus 17 garde au făcut ca instalaţiile de schi să îngheţe pur şi simplu. Temperaturi record însă, s-au înregistrat şi în Odorheiu Secuiesc unde termometrele au arătat -14 grade Celsius. În urma cantităţilor mari de zăpadă căzute, utilajele au fost nevoite să intervină pe mai multe drumuri naţionale. Pe drumul dintre Novaci - Ranca, 5 utilaje au intervenit pentru deszăpezire.

Drumuri blocate din cauza troienelor de zăpadă

Pe acelaşi subiect

Din cauza troienelor mari un drum judeţean din Galaţi a fost blocat. Cu toate acestea 5 maşini s-au aventurat pe şosea, şi chiar în timp ce utilajele lucrau la deszăpezire primarul a rămas şi el blocat pe drum. Cu aceeaşi situaţie s-au confruntat şi şoferii de pe Drumul Naţional 6, între Filiaşi şi Craiova. În dreptul localităţii Brădeşti, o autoutilitară a rămas blocată pe prima bandă din cauza anvelopelor foarte uzate, iar pe drumul în pantă au rămas blocate, în coloană, mai multe autotrenuri. În ambuteiaj au fost prinse şi utilajele de deszăpezire, iar şoseaua s-a transformat în patinoar în lipsa materialului antiderapant. Drumarii au intervenit pe contrasens pentru a se putea relua circulaţia pe banda 2. Traficul a fost reluat după mai bine de două ore.

În acelaşi timp la ieşire din oraşul Salcea, judeţul Suceava, un autocar s-a răsturnat în şanţ, după ce a derapat pe şosea. Şoferul ar fi circulat cu viteză. Din fericire, toţi călătorii au scăpat teferi. 

Rafalele de vânt au făcut munca maşinilor de deszăpezire aproape inutilă

Pe şoseaua care leagă judeţele Buzău şi Vrancea un utilaj a rămas înţepenit în nămeţi. Tot din cauza zăpezii şi a zonei greu accesibile, o tânără mămică a murit la trei zile după ce a născut. Femeii i s-a făcut rău şi a solicitat sprijin la 112. Medicii au găsit-o pe femeie în stare de inconştienţă, dar cu semne vitale. Atât ea, cât şi bebeluşul au fost coborâţi cu ajutorul unei şenilate până la ambulanţă.

Din păcate, pe traseu starea mamei s-a agravat. Femeia a intrat în stop cardio-respirator, iar eforturilor medicilor au fost zadarnice. Până în această seară, la ora 20:00, 28 de judeţe se află sub cod galben de viscol şi vânt puternic. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Haos pe șoselele din România din cauza viscolului. Mai multe drumuri au fost închise; cod galben de vânt puternic în mai multe zone