Hoţii de la Sineşti i-au tăiat calea lui Titi Aur. Nu ştiau că au de-a face cu cel mai cunoscut pilot de raliuri
Hoţii de la Sineşti l-au atacat în trafic şi pe Titi Aur! Nu ştiau că au de-a face cu cel mai cunoscut pilot de raliuri, care a reuşit să scape în viteză.
Hoţii de la Sineşti l-au atacat în trafic şi pe Titi Aur! Nu ştiau că au de-a face cu cel mai cunoscut pilot de raliuri, care a reuşit să scape în viteză. În zona respectivă, atacurile ar avea loc de zeci de ani.
Hoţii ar fi inspirat şi alţi tâlhari, care au încercuit o mamă cu doi copii, tot în Ialomiţa, în Ţăndărei. Şi totuşi, poliţiştii au doar trei dosare în lucru şi un singur suspect în arest.
Vă aruncă un cauciuc în faţa maşinii. Se prefac că au nevoie de ajutor. Sau chiar folosesc un copil pentru a vă impresiona. Totul, ca să vă facă să opriţi. Sunt metodele folosite de hoţii care atacă la drumul mare. I-au tăiat calea şi lui Titi Aur, la Sineşti.
Titi Aur: "Eram navetist în acea zonă. O maşină cu număr de Franţa, oprită. Am redus, am oprit aproape. Ca să-i ajut. Nu arătau deloc ca unii care au o problemă."
Pentru un pilot de raliu a fost simplu. Imediat ce şi-a dat seama de pericol, Titi Aur a demarat şi a scăpat.
Numai anul acesta, au fost depuse trei plângeri penale. Un singur suspect a fost arestat.
Andreea Loghin, Subcomisar IPJ Ialomiţa: "Cu siguranţă colegii mei fac în permanenţă verirficări în acele dosare, ele nu sunt abandonate şi vor lua o măsură de îndată ce vor considera că sunt suficiente probe."
Titi Aur: "Eu, personal i-am văzut de mai multe ori şi am văzut aceiaşi indivizi pe care îi cunoşteam deja şi nu câteva zile la rând, ani la rând."
În urmă cu câteva zile, în Ţăndărei, şi o mamă cu doi copii în maşină a fost atacată violent.
Carmen Ilie, femeie tâlhărită: "Să ţi se oprească în faţă o dubiţă şi să vezi că se dă din ea jos un cetăţean care se îndreaptă spre tine. În stânga, ţi s-a oprit o altă maşină, la fel, se dă şoferul jos şi vine spre tine. Mi-a fost frică."
A sunat la 112, dar spune că nu i s-a trimis un echipaj să o ajute. A reuşit totuşi să scape. Pentru a ieşi cu bine din astfel de situaţii, câteva reguli sunt esenţiale. În primul rând, nu coborâţi din maşină. Blocaţi portierele, închideţi geamurile şi cereţi ajutorul poliţiştilor.
Adi Iliescu, instructor conducere defensivă: "Este recomandat să avem o cameră de bord montată pe parbrizul maşinii. Camera de supraveghere poate să-l sperie un pic pe agresor."
În plus, imaginile pot deveni probe solide în anchetă.
După scandalul din primele trei luni ale anului, când pe E85, în zona Sineşti, au fost raportate trei fapte de furt din autovehicul şi distrugere, ministrul Carmen Dan a anunţat că opt poliţişti sunt cercetaţi disciplinar. Încă nu s-a ajuns la o concluzie.
În schimb, patrulele de pe şosea au fost intensificate şi completate cu jandarmi.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰