Antena Meniu Search
x
LIVE

Ikea recheamă 29 de milioane de dulapuri şi sertare. Opt copilaşi sub trei ani de zile au murit striviţi după ce mobilierul s-a prăbuşit peste ei (VIDEO)

Un nou scandal loveşte retailerul suedez Ikea. Compania a lansat un apel asupra cumpărătorilor pentru a înapoia aproximativ 29 de milioane de dulapuri.

la 22.11.2017, 09:27

Un nou scandal loveşte retailerul suedez Ikea. Compania a lansat un apel asupra cumpărătorilor pentru a înapoia aproximativ 29 de milioane de dulapuri şi sertare după moartea unui al optulea copil, scrie The Independent.

Lars Petersson, CEO Ikea, a declarat că se doreşte sporirea gradului de conştientizare a campaniei de rechemare a mai multor tipuri de dulapuri şi sertare care se pot răsturna cu uşurinţă dacă nu sunt ancorate corespunzător pe un perete.

Moartea unui copil din California, care a fost prins sub un dulap Ikea Malm în mai, a ridicat întrebări dacă Ikea a răspândit în mod eficient apelul de rechemare a produselor, care a fost anunţat pentru prima dată în iunie 2016.

Pe acelaşi subiect

Retailerul suedez solicită clienţilor să ia măsuri imediate pentru a ancora corespunzător mobilierul sau pentru a îl da înapoi în magazin.

Sunt vizaţi numai clienţiilor din Statele Unite şi Canada, iar apelul este pentru dulapurile pentru copii mai înalte de 59.69 cm şi pentru obiectele de mobilier pentru adulţi mai înalte de 74.93 cm. 

Ikea oferă rambursări complete pentru oricine nu mai doreşte mobila. Clienţii îi pot aduce într-un magazin sau Ikea îi va ridica personal.

Cel puţin opt copii sub vârsta de trei ani au fost ucişi după ce dulapuri au căzut peste ei, potrivit CPSC. Prima moarte a avut loc acum 28 de ani, iar celelalte au avut loc după 2002.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Ikea recheamă 29 de milioane de dulapuri şi sertare. Opt copilaşi sub trei ani de zile au murit striviţi după ce mobilierul s-a prăbuşit peste ei (VIDEO)