Antena Meniu Search
x

Video Ilie Năstase vrea să plece din România pentru că nu poate conduce după "două beri". Alcoolemia cu care a fost prins, infracţiune în toate statele UE

Fostul numărul 1 din tenis, Ilie Năstase, a ajuns din nou pe mâna poliţiei. Copilul răsfăţat al României a fost prins băut la volan, la trei ani după ce a fost condamnat pentru conducere sub influenţa alcoolului. Supărat foc, vrea să plece din ţară. Pretinde că l-au pârât paparazzi la poliţie şi crede că pentru două beri, cât a băut, nu merita să fie sancţionat. România ar trebui să ia modelul legislaţiei europene, care permite şoferilor să şofeze cu alcoolemie mică, spune el. 

de Redactia Observator

la 18.11.2022, 19:19

Vezi și

Ilie Năstase se întorcea de la o festivitate de premiere când a fost tras pe dreapta, pe o stradă din centrul Bucureştiului. Mai calm ca în trecut, Năstase a acceptat să fie testat şi a recunoscut că îşi potolise setea la recepţie. "A oprit poliţia şi m-a întrebat: aţi băut? Da, am băut două beri. Mi-au făcut testul", povesteşte Ilie Năstase.

Cu ce alcoolemie a fost prins Ilie Năstase la volan

"Polițiștii rutieri au procedat la testarea conducătorului autovehiculului cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat", a declarat subcomisarul Claudiu Costea, Brigada Rutieră. Alcoolemia a fost sub limita penală, aşa că fostul tenismen a scăpat de dosar. Ilie Năstase a rămas, însă, pieton trei luni şi trebuie să plătească 1.300 de lei amendă. I se pare total nedrept.

"Suntem singura ţară în care n-avem voie nicio picătură de alcool. De ce nu copiem şi noi legile unde se acceptă să bem şi noi două pahare, că-i de vin, că-i de bere. De ce nu facem treaba asta?", se întreabă Ilie Năstase. "Domnul Năstase a fost şi în Parlamentul României şi putea să facă o astfel de modificare dacă aprecia necesar la momentul respectiv", crede însă Cosmin Andreica, sindicatul Europol.

Pe acelaşi subiect

Singurele state UE unde şoferii nu au voie să bea niciun strop de alcool

România, Slovacia, Ungaria şi Cehia sunt singurele ţări din Uniunea Europeană care nu dau voie şoferilor să pună gura pe alcool. Celelalte 23 de state consideră infracţiune alcoolemia cuprinsă între 0.2 şi 0.5.

La 76 de ani, fostul tenismen a mai avut întâlniri neplăcute cu poliţiştii. În 2019 a fost condamnat la nouă luni de închisoare cu amânarea executării, după ce a fost prins beat la volan: 0,55 alcoolemie. Se întâmpla în primăvara lui 2018. A făcut circ mare atunci: nu a vrut să sufle în fiolă, s-a opus arestării şi a jignit agenţii. La şase ore după acest scandal, Ilie Năstase dădea din nou nas în nas cu poliţiştii de la Rutieră. De data asta pe scuter, a fost oprit pentru o depăşire în loc interzis. 

Ilie Năstase spune că a fost pârât de paparazzi

Ilie Năstase are şi gradul de general MApN, iar președintele României, Klaus Iohannis, l-a decorat cu Ordinul Național "Steaua României" în grad de Comandor. Supărat pe paparazzi care ar fi sunat la 112 să anunţe poliţia că a băut azi-noapte, dar şi pe legea strictă anti-alcool, fostul numărul unu mondial este gata să renunţe la aceste onoruri şi să părăsească ţara.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Ilie Năstase vrea să plece din România pentru că nu poate conduce după "două beri". Alcoolemia cu care a fost prins, infracţiune în toate statele UE