Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Imagini spectaculoase din Delta Dunării, după zilele geroase

Ape tranformate în patinoare, stolurile de raţe şi gâşte zburând prin ceaţă în lumina dimineţii sau şacali şi enoţi furişându-se printre copaci. Este decorul spectaculos pe care îl veţi descoperi în Delta Dunării, în iernile geroase.

de Redactia Observator

la 14.01.2019 , 22:27

Ape tranformate în patinoare, stolurile de raţe şi gâşte zburând prin ceaţă în lumina dimineţii sau şacali şi enoţi furişându-se printre copaci. Este decorul spectaculos pe care îl veţi descoperi în Delta Dunării, în iernile geroase. În lipsa vegetaţiei, turiştii pot vedea peste 100 de păsări şi animale care nu se arată vara.

Sălciile îmbrăcate în dantelă de gheaţă au făcut arcade peste canalele cândva pline de stufăriş. Să nu vă uimească dacă, din mijlocul zăpezii, apare o vidră înfometată. Iarna, Delta este plină de surprize. 

În această perioadă, lacul Razim, din Tulcea, este decorul perfect pentru fotografii spectaculoase. Gerul a transformat ţinutul apelor într-un regat de gheaţă. 

Vezi și

Nu mulţi turişti se încumetă să ajungă pânbă aici pe timp de iarnă. Totuşi, cei care reuşesc să străbată acest traseu se bucură într-un final de un peisaj minunat. 

Ştefan Constantin, ghid turistic: Peisajul este spectaculos şi se schimbă de la la zi la zi pentru că vântul rupe gheaţa, o redepozitează.

Pe lacul transformat în patinoar, peştele este prins la copcă. Dar nu vă încumetaţi să păşiţi singuri pe gheaţă, pentru că stratul se poate oricând rupe. Doar localnicii experimentaţi ştiu secretele deltei îngheţate. 

Peştele proaspăt este pregătit apoi, de localnici, după reţete simple.

După masă, turiştii se odihnesc la gura sobei, în casele bătrâneşti recondiţionate din Jurilovca, unde timpul pare că a încremenit. O cameră costă 100 de lei.

Gentilia Zenovei, responsabil promovare zonă: Au ocazia să facă focul al sobă, s-o încălzească. Soba aceasta, lipovenii o numesc lijancă. Este o casă care păstrează din elementele şi din farmecul lipovenesc, culorile specifice alb-albastru.

Pe lângă frumuseţe, locul are şi o istorie aparte. Aici există un sit vechi de 1.500 de ani. Din păcate, fără panouri sau ghid, e greu să nu te rătăceşti printre ruine.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Evenimente » Imagini spectaculoase din Delta Dunării, după zilele geroase