Antena Meniu Search
x

Criză majoră de imunoglobulină! Ministrul Sănătății anunță că România a cerut ajutor țărilor din UE și NATO

Criza de imunoglobulină din România s-a agravat, ministrul Sănătăţii anunțând astăzi că România a activat mecanismul de protecţie civilă, cerând oficial ajutor.

- Foto: pixabay.com

Criza de imunoglobulină din România s-a agravat, ministrul Sănătăţii anunțând astăzi că România a activat mecanismul de protecţie civilă, cerând oficial ajutor.

Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea a anunțat că România a cerut oficial ajutorul ţărilor din UE şi NATO pentru criza de imunoglobulină și că i-a comunicat şi prim-ministrului că va activa această procedură.

"Este o solicitare de ajutor prin mecanismul de protecţie civilă pe care l-am activat în această seară pentru aprovizionarea cu imunoglobulina necesară pacienţilor noştri", a precizat Pintea.

Ea a precizat că demersul său a fost determinat de lipsa imunoglobulinei de pe piaţă şi de faptul că pacienţii au rămas fără medicament.

"Am făcut toate eforturile necesare pentru a rezolva această problemă. Statul român a suspendat clawback pentru acest produs pentru o perioadă de doi ani şi totuşi nu s-a întâmplat nimic, pe 6 februarie am anunţat că vom apela şi la acest mecanism. Pentru martie nu se preconizează să intre nicio fiolă, iar în aprilie am ceva promisiuni, dar nu mai cred. Prin urmare l-am informat pe primul ministru şi am primit acceptul să declanşăm această procedură. Această procedură este o alertă la nivel european, prin care se solicită medicamentul pentru România”, a declarat ministrul.

În urmă cu o lună Sorina Pintea anunţa că a primit garanţia distribuitorilor că în luna aprilie vor mai fi trimise alte 1.000 de doze de imunoglobulină, pe lângă celelalte peste 2.000 de doze ce vor mai fi trimise săptămâna aceasta.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Criză majoră de imunoglobulină! Ministrul Sănătății anunță că România a cerut ajutor țărilor din UE și NATO