Antena Meniu Search
x

Video În a doua zi de grevă STB în Bucureşti, un vatman şi-a făcut curaj să iasă pe traseu toată tura: "Nu ştiu de ce vi se pare o raritate"

A fost a doua zi de grevă generală în Bucureşti. A doua zi de dispreţ total pentru cei peste 500.000 de călători, de dispreţ faţă de lege, căci greva a fost declarată ilegală în instanţă. Şi de sfidare faţă de sănătatea oamenilor, obligaţi să se înghesuie în metrou sau să dea bani pe taxiuri. Nicuşor Dan, orgolios pe seama bucureştenilor, e dornic să aibă dreptate cu orice preţ: a plecat supărat de la ultima runda de negocieri pentru că venise şi liderul de sindicat.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 21.01.2022, 19:48

Vezi și

Aşa a început a doua zi de protest a angajaţilor STB din Capitală. S-au adunat în depouri şi au ţinut autobuzele, tramvaiele şi troleibuzele parcate în garaj. Astăzi, angajaţii au incuiat porţile depourilor de teama şefilor. Chiar şi aşa, din cei 11.000 de angajaţi STB, doi vatmani au spart greva la ora 11 dimineaţa şi au ieşit cu tramvaiele pe linia 1. Unul dintre ei a lucrat chiar până la sfârşitul programului.

  • Reporter: Cum de aţi ieşit pe traseu? E o raritate!
  • Vatman: Nu ştiu de ce vi se pare o raritate.
  • Reporter: Astăzi vă respectati traseul?
  • Vatman: Normal că ne respectam traseul.
  • Reporter: Veţi munci toată ziua?
  • Vatman: Voi munci cât e programul meu.
  • Reporter: Cum vi se pare că colegii dvs au ales să rămână la depouri?
  • Vatman: Nu e treaba mea!

"Fiecare dintre cei care lucrează la STB are un contract individual de muncă, are obligații. O parte din nerespectarea lor duce la desfacerea contractului colectiv de muncă", a declarat Nicuşor Dan. Oraşul a fost paralizat pentru a doua zi consecutiv. 300.000 de oameni au folosit metroul doar ieri. Aproape cu 100 000 mai mulţi, comparativ cu o zi obişnuită.

Cine şi-a permis, a luat un taxi. Tot cu taxiul a ajuns dimineaţă la sediul STB şi Nicuşor Dan. A stat la discuţii cu directorul mai bine de 4 ore timp în care angajaţii primăriei au fost prin depouri pentru a-i convinge pe şoferi şi vatmani să iasă la muncă.

Pe acelaşi subiect
  • Nicuşor Dan: Este o atitudine iraţională pe care sincer, nu o înţeleg.
  • Reporter: Ce veţi face, ce plan aveţi?
  • Nicuşor Dan: Asta e o întrebare pe o ipoteză pe care trebuie să o puneţi domnului consilier Petrariu.

Adică liderul sindicatului STB cu care Nicuşor Dan nu vrea să negocieze. Directorul societăţii de transport spune că liderul de sindicat îi manipulează pe angajaţi. "Eu ca persoană nu sunt dorit de către liderul sindicatului reprezentantiv. Bucureştenii nu trebuie să sufere. Rugămintea mea e ca angajaţii să intre pe traseu, să intrăm în negocierea CCM aşa cum spune legea", a declarat Adrian Criţ, director STB.

Şi negocierile ar urma să înceapă luni. Între timp, Nicuşor Dan i-a chemat astăzi la primărie pe şefii de depouri. "Toate vehiculele sunt in depou. Au refuzat sa iasa si au prezentat prin mandatatii lor o lista de solicitări", a declarat Alexandru Deaconu, şeful depoului Vatra Luminoasă. Primarul general i-a chemat din nou spre seară la discuţii şi pe reprezentantii sindicatului cu o condiţie: să nu participe şi liderul de sindicat. Pentru că a fost prezent şi Vasile Petrariu, Nicuşor Dan a plecat de la masa negocierilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » În a doua zi de grevă STB în Bucureşti, un vatman şi-a făcut curaj să iasă pe traseu toată tura: "Nu ştiu de ce vi se pare o raritate"