Antena Meniu Search
x

Instanţa a decis definitiv: Greva STB este ilegală şi trebuie să înceteze. Călătorii au de suferit: "Noi plătim abonamente, să le fie ruşine"

Tribunalul Bucureşti a admis, vineri, acţiunea iniţiată de STB faţă de Sindicatul Transportatorilor din Bucureşti. A dispus încetarea grevei de la Societatea de Transport Bucureşti, considerând-o ilegală, şi reluarea imediată a activităţii.

de Redactia Observator

la 21.01.2022, 14:05

Instanţa a decis definitiv: Greva STB este ilegală şi trebuie să înceteze. Călătorii au de suferit: "Noi plătim abonamente, să le fie ruşine"
Instanţa a decis definitiv: Greva STB este ilegală şi trebuie să înceteze. Călătorii au de suferit: "Noi plătim abonamente, să le fie ruşine" - Inquam Photos / Octav Ganea

Magistraţii Tribunalului Bucureşti s-au pronunţat astăzi şi pe fond: greva STB este ilegală şi trebuie să înceteze. "Dispune încetarea grevei ca ilegală şi reluarea imediată a activităţii", a decis instanţa.  La Primăria Capitalei sunt discuţii între reprezentanţii angajaţilor STB şi primarul general

Situaţie fără precedent în Capitală din cauză grevei STB

Este a doua zi în care tramvaiele, troleibuzele şi autobuzele au rămas oprite în bază. Greva în transportul în comun în Capitală continuă, chiar dacă judecătorii au decis că trebuie să fie suspendată.  Angajaţii cer în cor demisia directorului STB, condiţii mai bune de muncă şi salarii mărite. Între timp, conducerea societăţii a făcut o nouă plângere penală pe motiv că nu este respectată legea dialogului social. Documentul a ajuns pe masa procurorilor de la sectorul 3. 

Angajaţii STB au strigat în cor toată dimineaţa. Mai întâi, în spatele porţilor închise. Angajaţii au cerut demisia directorului STB, Adrian Criţ. "Adriane, nici nu stii cât de mic începi sa fii!" i-au transmis greviştii. 

Pe acelaşi subiect

În timp ce angajaţii STB s-au baricadat în depouri, bucureştenii au aşteaptat degeaba în staţii. ”Foarte rău, că noi plătim abonamente. Să le fie rușine” s-a plâns un călător. 

Cei mai mulţi au apelat la taxiuri pentru a ajunge la muncă. Tot cu taxiul a venit şi primarul general, Nicuşor Dan la sediul STB. La toate depourile au ajuns astăzi şi executorii judecătoreşti pentru a-i înştiinţa pe angajaţii STB că nu pun în aplicare o hotărâre  judecătorească, cea a magistraţilor Tribunalului Bucureşti, care au decis ieri că greva STB trebuie să înceteze.

Primarul general, Nicuşor Dan le-a cerut liderilor PSD să ia atitudine în cazul liderului de sindicat, Vasile Petrariu care este şi consilier general în Primăria Capitalei şi care ar fi organizat protestul.  ”Cer PSD să se pronunţe, fie susţine această manifestaţie care paralizează oraşul, fie retrage sprijinul politic domnului Petrariu care a organizat această grevă” a solicitat primarul Nicușor Dan.

Primarul i-a chemat la discuţii pe reprezentanţii STB în jurul orei 12.00. Nu este însă o negociere propriu zisă. Directorul STB, Adrian Criţ a anunţat că de luni îi aşteaptă şi el la negocieri. "Să facă ceea ce trebuie să facă, să intre pe traseu şi îi aşteptăm luni la discuţii.", le-a transmis Adrian Criţ greviştilor.

Potrivit legii, negocierile pentru contractul colectiv de muncă ar putea dura două luni. În timp ce părţile implicate au deschis un război al declaraţiilor, bucureştenii au de suferit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Instanţa a decis definitiv: Greva STB este ilegală şi trebuie să înceteze. Călătorii au de suferit: "Noi plătim abonamente, să le fie ruşine"