Antena Meniu Search
x

Video Incendiu izbucnit la trenurile dezafectate din zona Gării de Nord din Bucureşti. 15 vagoane s-au făcut scrum. Focul ar fi fost pus de un om al străzii. 

Alertă în zona Gării de Nord din Bucureşti. Un incendiu a izbucnit la trenurile dezafectate din zona de triaj. 15 vagoane au ars, iar pompierii au luptat câteva ore cu focul înteţit de vânt. Autorităţile au dat un mesaj de avertizare pentru localnici ca să evite deplasările în zonă. CFR anunţă că focul ar fi fost pus de un om al străzii. 

de Redactia Observator

la 11.01.2024, 19:54

Vezi și

Un fum dens s-a intins peste mai multe cartiere din capitală în jurul prânzului. Focul a izbucnit în zona de triaj dintre Gara Basarab si Podul Grant la garniturile dezafectate.

"Incendiul a pornit la unul dintre aceste vagoane, iar din cauza vântului puternic flăcările s-au extins la alte 14 vagoane. Un mesaj RO-ALERT a fost emis din cauza degajărilor mari de fum", relatează Cosmina Balin, reproter Observator.

Oamenii din zonă au fost avertizaţi să închidă geamurile şi să evite deplasările. Pompierii s-au luptat cu flăcările două ore, dar misiunea lor a fost îngreunată de vântul care a extins focul

Eduard Iulian Ştefan, locotenent: La sosirea primelor echipaje de intervenție s-a observat că focul se manifestă cu flacăra deschisă și degajare mare de fum. Din cauza posibilităților reduse de alimentare cu apă, un număr de 9 autospeciale de stingere cu apă și spumă și 5 cisterne. În momenul de față nu avem victime  

Localnicii spun că nu este primul incendiu în zonă

Localnicii spun că nu e primul incendiu în acest loc, iar unii vor să se mute din zonă.

Localnic: E un haos aici! zona asta a devenit acum o groapă de gunoi 

Localnic: Soţia mea nu mai vrea să locuim aici. Ne-am mutat, stăm la apartament şi acum venim să ne îngrijim de casă 

Potrivit reprezentanţilor CFR, incendiul a fost declanşat de un om al străzii care a făcut focul să se încălzească. Vecinii sunt de altă părere.

Localnic: Eu cred că aici oameni ai străzii nu se mai adăpostesc că nu mai sunt geamuri la vagoane, în schimb vin persoane care se droghează. Vin, nu îi găsește nimeni aici, uitați sunt 5 rânduri de vagoane cine stă să îi caute pe ei la mijlocul vagoanelor repective și acolo unde se bagă bănuiesc că se încălzesc, își iau lemne de pe jos și își aprind focul

Circulaţia trenurilor nu a fost afectată. Ultimul incendiu în aceasta zonă a fost în urmă cu patru luni.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Incendiu izbucnit la trenurile dezafectate din zona Gării de Nord din Bucureşti. 15 vagoane s-au făcut scrum. Focul ar fi fost pus de un om al străzii.