Antena Meniu Search
x

Incendiu la o fabrică de produse din ţiţei: Unul dintre pacienții arși va fi transferat în Belgia, pentru al doilea se așteaptă răspuns de la AKH Viena

Cei doi bărbaţi, răniţi în incendiul care a cuprins luni seară o fabrică de produse pe bază de ţiţei din Prahova, respiră cu ajutorul aparatelor, iar starea lor este gravă, necesitând transfer într-un centru pentru mari arşi. Ministerul Sănătăţii a anunţat că pentru unul dintre pacienţii arşi, DSU a obţinut accept pentru transfer de la Spitalul Militar „Reine Astrid” din Belgia. Al doilea pacient ar urma să fie transferat la AKH Viena.

de Redactia Observator

la 02.03.2021, 09:53

Incendiu la o fabrică de produse din ţiţei din Prahova
Incendiu la o fabrică de produse din ţiţei din Prahova
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Conducerea Ministerului Sănătăţii anunţă că a fost informată în această dimineaţă de către Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă (COSU) din cadrul Ministerului Sănătăţii că au fost primite rapoartele medicale ale celor doi pacienţi cu arsuri, suferite în incendiul din localitatea Inoteşti, judeţul Prahova.

Rapoartele au fost transmise de către Spitalul Judetean Ploieşti, completate de comisia de specialitate constituită la nivelul spitalului în baza Ordinului Ministrului Sănătaţii 2063/2020 în vederea transferului în străinătate.

”Conform informaţiilor transmise, pacientul de 59 de ani are arsuri de grad IIA, IIB şi III pe 60% din suprafaţa corporală. Pacientul de 53 de ani are arsuri de gradul IIA, IIB şi III pe 70% din suprafaţa corporală. Ambii pacienţi au arsuri ale căilor aeriene superioare”, precizează ministerul.

Documentele au fost transmise şi Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne în vederea identificării unor locuri în centre de mari arşi din Europa şi a efectuarii unor transferuri, conform OMS 2063/2020.

Conform ultimelor informaţii primite de la COSU, pentru unul dintre pacienţii arşi, DSU a obţinut accept pentru transfer de la Spitalul Militar „Reine Astrid” din Belgia. Se aşteaptă un răspuns şi de la AKH Viena pentru al doilea pacient.

Starea celor doi pacienți 

Purtătorul de cuvânt al Spitalului judeţean de urgenţă Ploieşti, medicul Violeta Tănase, a declarat marţi pentru News.ro că cei doi bărbaţi răniţi în incendiul de la fabrica din Colceag respiră cu ajutorul aparatelor, iar starea lor este gravă, necesitând transfer într-un centru pentru mari arşi.

Luni seară, cei doi au fost sedaţi şi intubaţi pentru ca medicul de gardă de la chirurgie plastică şi reparatorie să poată îngriji plăgile arse, iar în prezent pacienţii sunt in terapie intensivă.

Incendiu puternic la fabrica din Prahova

Incendiul care a izbucnit într-o hală situată în proximitatea mai multor rezervoare cu reziduuri petroliere are drept consecinţe nu doar pagube materiale, ci şi două victime.

Este vorba despre doi bărbaţi care lucrau în fabrică şi care ar fi încercat să stingă focul în momentul izbucnirii acestuia. Ambii au suferit arsuri grave atât la căile aeriene, cât şi pe corp.

Ei au arsuri de gradele trei şi patru pe mai bine de 60 la sută din suprafaţa corpului. În condiţiile in care sunt consideraţi mari arşi, Ministerul Sănătăţii a anunţat că există posibilitatea că ei să fie transferaţi la spitale din străinătate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Incendiu la o fabrică de produse din ţiţei: Unul dintre pacienții arși va fi transferat în Belgia, pentru al doilea se așteaptă răspuns de la AKH Viena