Antena Meniu Search
x

Incendiu în Pasajul Unirii, cu degajări mari de fum: o mașină a luat foc. Pasajul, blocat o oră. VIDEO

Un incendiu a cuprins, marţi, un autoturism, în Pasajul Unirii din Bucureşti, fiind degajări mari de fum. Pompierii au intervenit cu mai multe autospeciale, circulaţia rutieră în pasaj fiind oprită. Până în prezent nu au fost semnalate victime. În autoturismul la care s-a produs incendiul erau doi adulţi şi un copil.

de Redactia Observator

la 18.10.2022, 11:21

Vezi și

Pasajul subteran de la Unirii, recent renovat, este blocat după ce o mașină a luat foc în trafic, fiind degajări mari de fum. La fața locului au intervenit pompierii cu opt autospeciale de stingere şi cinci SMURD. În prezent, incendiul a fost stins, iar mai multe persoane au fost evacuate pe jos. ”Arde un autoturism, cu degajări mari de fum. Nu sunt victime până în acest moment”, a anunţat sursa citată. 

Potrivit prefectului Capitalei, Toni Greblă, ventilaţia pasajului Unirii este făcută pentru un trafic normal. ”În momentul în care ia foc un autovehicul în interiorul pasajului este nomal, cantitatea de fum să fie mai mare, iar evacuarea să nu fie făcută instantaneu ci necesită o jumătate de oră, o oră”, a spus el.

Prefectul Greblă a adăugat că ”pentru a preveni orice fel de incident, participanţii au fost evacuaţi până la restabilirea unei atmosfere normale în pasaj”.

Incendiu în Pasajul Unirii. Traficul blocat o oră

Pe acelaşi subiect

”Repet, e un incident de trafic, în pasaj s-a întâmplat să ia foc un autoturism”, a mai afirmat Toni Greblă.

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat că "din fericire, nu există victime" în urma incidentului de la Pasajul Unirii. 

"La acest moment, nu mai avem nicio persoană în interior. Toate persoanele sunt evacuate. Doar maşini sunt în interior. O singură maşină a ars, iar la acest moment, după ce este controlat incendiul, se va lucra pentru continuarea desfumării, după care vor intra oamenii să îşi ia maşinile şi să plece de acolo. În momentul de faţă, nu există un pericol ca focul de acolo să se extindă şi la alte maşini. Incendiul este lichidat. Din fericire, nu există victime, toate persoanele au fost evacuate la timp. Nu avem nicio victimă raportată. Pompierii au intrat şi au căutat. Chiar dacă vizibilitatea este scăzută, ei au echipamente care le permit să intre acolo şi au intrat şi au căutat", a explicat Raed Arafat.

Pe de altă parte, şeful DSU a precizat, în urma apariţiei unor speculaţii că o autospecială de pompieri nu a avut loc să intre în pasaj, că maşinile de pompieri nu intră în spaţii cu fum şi vizibilitate zero.

"Au fost mai multe speculaţii pe care noi le-am urmărit. Una dintre ele că una dintre maşinile de pompieri n-ar fi intrat (în pasaj - n.r.), pentru că este foarte înaltă. Nu este corect. Pompierii n-au intrat cu maşinile în fum pentru că nu se intră cu maşinile de pompieri în fum, ci doar se trag furtunurile şi intră persoane, dar nu se intră cu maşinile într-o vizibilitate zero", a precizat Arafat.

Pasajul Unirii, redeschis recent. Reparațiile au costat 12 milioane de euro

Pasajul Unirii, unul dintre cele mai tranzitate pasaje din centrul Bucureştiului, s-a redeschis pe 4 septembrie, cu doar o zi înainte să înceapă şcoala. Pasajul a fost închis timp de 77 de zile, pentru reparaţii care au costat 12 milioane de euro. 

La pasaj au lucrat continuu mai multe firme de construcţii şi, atât ziua, cât şi noaptea, pe şantier au fost mai bine de 100 de muncitori. Pasajul a fost de altfel încadrat în urmă cu 3 luni în clasa 4 de risc, iar asta înseamnă că se impuneau reparaţii de urgenţă. Au fost reduse toate infiltraţiile din pasaj, au fost consolidaţi stâlpii de susţinere, a fost montat inclusiv un sistem anti-noxe şi bineînţeles au fost turnate noi straturi de asflat.

De la redeschidere, cinci camioane au rămas blocate în barierele de presemnalizare pentru că nu au respectat limita de înălțime pentru acces în pasaj. Despre blocajele care au avut loc în Pasajul Unirii, după refacerea acestuia, prefectul Capitalei a arătat că ”probabil după deschidere nu au mai fost atenţi la presemnalizare”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Incendiu în Pasajul Unirii, cu degajări mari de fum: o mașină a luat foc. Pasajul, blocat o oră. VIDEO