Antena Meniu Search
x

Mărturii cutremurătoare la şcoala din Gorj, făcută scrum într-un incendiu violent: 'Toţi copiii plângeau'

Elevii unei şcoli din judeţul Gorj au fost evacuaţi de urgenţă, după ce clădirea a luat foc! Nimeni n-a fost rănit însă, până la sosirea pompierilor.

Vezi și

Elevii din şcoala din Gorj au fost evacuaţi de urgenţă, după ce clădirea a luat foc! Nimeni n-a fost rănit însă, până la sosirea pompierilor, totul s-a făcut scrum. În urmă cu câţiva ani, şcoala a fost renovată, iar lucrările au costat peste 190 de mii de lei.

Flăcările puternice au izbucnit chiar în timp ce elevii se aflau în şcoala din Gorj. 

Carmen Diaconu, învăţătoare:

Am simţit un miros de încins. Am ieşit din clasa unde predam, aveam muzică şi notam copiii şi am mers către cancelarie. În timp ce sunam la 112, am intrat în clasă şi am scos copiii. Toţi copiii plângeau.

În total, 17 copii de şcoală primară şi grădiniţă au fost evacuaţi. 

Florin Jurebie, primar Săcelu:

I-am scos din preajma clădirii care ardea, i-am deplasat acasă cu microbuzul. 

În tot acest timp, pompierii s-au luptat cu flăcările. Iar oamenii din zonă au încercat să salveze ce s-a mai putut. 

În perioada următoare, copiii şcoala din Gorj vor învăţa la altă unitate de învăţământ, aflată la 10 kilometri distanţă. 

Pompierii urmează să stabilească acum de la ce a pornit focul din şcoala din Gorj. Printre variante, coșul centralei sau un cablu de la instalația electrică. Unitatea de învățământ fusese reabilitată în anul 2009. Atunci au fost cheltuiţi aproape 200 de mii de lei. Însă clădirea nu era autorizată la incendiu, din cauză că imobilul construit înainte de 1990 nu se supunea autorizării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Mărturii cutremurătoare la şcoala din Gorj, făcută scrum într-un incendiu violent: 'Toţi copiii plângeau'