Video Industria IT din România scrie istorie. Românul Daniel Dineş şi UiPath, exemplu al succesului: "Am pornit cu 10 oameni, într-un apartament"
Industria IT din România scrie istorie. UiPath scrie istorie pe Wall Street şi devine prima companie românească listată la bursa din New York. Fondatorul start-upului, Daniel Dineş, a sunat celebrul clopot.
În prima zi de tranzacţionare, UiPath a reuşit să strângă 1,3 miliarde de dolari şi cel mai mare acţionar al Tesla a cumpărat deja milioane de acţiuni.
Românul Daniel Dineş, un exemplu al succesului
Este sunetul succesului pentru românul Daniel Dineş, cel care a creat un imperiu din inteligenţa artificială şi robotizare software. În prima zi în care compania a fost listată pe bursa de schimb din New York, UiPath a reuşit să vândă aproape 24 de milioane de acţiuni. Fiecare a costat 56 de dolari, iar compania a strâns, în numai o zi, peste 1,3 miliarde de dolari.
Daniel Dineş, fondatorul UiPath: "Eu cred că putem construi o companie care va schimba în totalitate modul în care oamenii lucrează"
Compania creează roboţi software, mai exact programe care preiau din atribuţiile angajaţilor şi le automatizează. Ui Path a devenit în 2018 primul start-up românesc, evaluat la peste un miliard de dolari. Astfel a obţinut statutul de unicorn. Daniel Dineş a ştiut încă de atunci că digitalizarea e cheia pentru companiile din orice domeniu.
Daniel Dineş, fondatorul UiPath: "Va fi la fel de prevalentă ca şi electricitatea. Va schimba lumea aşa cum a schimbat-o electricitatea"
Gigantul software este acum evaluat la aproape 36 miliarde de dolari. Cel mai mare fond de investiţii de pe bursă, care este şi cel mai mare acţionar al Tesla, a cumpărat deja 2,7 milioane de acţiuni.
În urmă cu doi ani, Daniel Dineş a devenit cel mai bogat român. L-a detronat atunci pe Ion Ţiriac.
Daniel Dineş, fondatorul UiPath: "Cel mai interesant lucru e că am făcut asta pornind de la o echipă de 10 oameni, într-un apartament de pe Delea Veche, în frumosul nostru Bucureşti"
Acum are sute de angajaţi din mai multe ţări şi planuri mari. În perioada pandemiei, tot mai multe companii au devenit interesate să îşi automatizeze procesul de lucru pentru a reduce costurile.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰