Antena Meniu Search
x

Inedit: imigranţii au ajuns să comande taxiuri, ca să treacă ilegal din România în Ungaria

Poliţiştii de frontieră bihoreni au depistat, în două autoturisme care circulau în regim taxi, conduse de doi cetăţeni români, opt imigranţi ilegali.

Poliţiştii de frontieră bihoreni au depistat, în două autoturisme care circulau în regim taxi, conduse de doi cetăţeni români, şapte cetăţeni din Irak şi Iran şi un cetăţean din Siria, solicitanţi de azil in Romania, care intenţionau să treacă ilegal frontiera spre Ungaria, pentru a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

Potrivit Poliţiei Române de Frontieră, poliţiştii de frontieră de la Borş, judeţul Bihor, au oprit pe relaţia Borş-Santău, la aproximativ 500 de metri de linia de frontieră, două autoturisme care circulau în regim taxi, conduse de doi cetăţeni români, în care se aflau şapte cetăţeni de origine afroasiatică. Cei doi români, împreună cu cetăţenii străini, au fost duşi la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări. Ulterior, în zonă a mai fost descoperită o persoană care facea parte din grup.

Poliţiştii de frontieră au stabilit că migranţii - cinci bărbaţi, două femei cu vârste cuprinse între 18 şi 50 de ani şi un copil de 12 ani - sunt cetăţeni din Irak, Iran şi Siria, majoritatea solicitanţi de azil în România. Ei au spus că din localitatea Borş intenţionau să treacă ilegal frontiera spre Ungaria, pe jos.

Articolul continuă după reclamă

Şoferii autoturismelor au declarat că au fost rugati de catre migranti să efectueze o cursă în regim taxi, din Oradea până în localitatea Borş.

Poliţiştii de frontieră le recomandă cetăţenilor să nu transporte persoane necunoscute în apropierea sau spre frontiera de stat, iar în situaţia în care le sunt solicitate astfel de servicii de transport să anunţe echipajele Poliţiei de Frontieră, apelând numărul de telefon care funcţionează non-stop - 0219590.

"De asemenea, apelăm la sprijinul cetăţenilor care desfăşoară activităţi de transport, de taximetrie sau de transport ocazional să anunţe echipajele Poliţiei de Frontieră sau să sune la numărul de telefon 021.9590 în momentul în care cetăţeni străini le solicită astfel de servicii. Totodată, reamintim că fapta persoanei care racolează, îndrumă, călăuzeşte, transportă sau adăposteşte o persoană, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României constituie trafic de migranţi şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani. Când fapta a fost săvârşită în scopul de a obţine, direct sau indirect, un folos patrimonial pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi", spun poliţiştii de frontieră.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Ascultaţi manele?
Observator » Evenimente » Inedit: imigranţii au ajuns să comande taxiuri, ca să treacă ilegal din România în Ungaria