Antena Meniu Search
x

Curs valutar

"Îngerul copiilor", condus pe ultimul drum. Sute de oameni l-au plâns şi şi-au luat rămas bun de la profesorul Marin Burlea (Video)

Sute de oameni l-au plâns şi şi-au luat rămas bun de la Marin Burlea, care a murit vineri la Institutul de Oncologie din Iaşi. Astăzi, "Îngerul copiilor" a fost înmormântat la Cimitirul Eternitatea în ropote de aplauze.

de Redactia Observator

la 03.04.2019 , 15:09

Sute de oameni l-au plâns şi şi-au luat rămas bun de la Marin Burlea, care a murit vineri la Institutul de Oncologie din Iaşi. Astăzi, "Îngerul copiilor" a fost înmormântat la Cimitirul Eternitatea în ropote de aplauze.

Astăzi, amfiteatrul şi holurile Spitalului Sfânta Maria au fost neîncăpătoare pentru sutele de oameni care au venit să-şi ia rămas bun de la profesorul Burlea.

Articolul continuă după reclamă

Nu mai puţin de zece preoţi au oficiat slujba dedicată medicului supranumit "îngerul copiilor".

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Zeci de coroane de flori au fost depuse pe holul spitalului, inclusiv din partea lui Klaus Iohannis, ca un ultim omagiu pentru activitatea medicală de peste 40 de ani a profesorului Marin Burlea.

"Domnul profesor impunea prin simpla prezenta, nu era nevoie de multe cuvinte. Vorbea rar, cu subiect si predicat si avea un suflet de aur. Ne stia pe toti, ne cunostea necazurile si bucuriile. Avea un suflet extraordinar si dorinta de a ajuta si de a indruma.

Oricat de mare era necazul pe care il aveai, cand simteai ca totul se naruie, intrai in cabinetul profesorului si ceata se risipea. Vedeai ca exista si solutii. Pentru noi, aceste lucruri au insemnat enorm. A fost un om drept, care nu a suportat compromisurile. Profesorul a fost un om foarte puternic care a avut o viată cu suisuri si coborasuri, pe care le-a parcurs fara să dea inapoi", a declarat managerul Spitalului Sf. Maria, dr. Radu Terinte.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al medicului Marin Burlea a părăsit Spitalul Sf. Maria purtat pe braţe de militari ai Armatei Române.

"Îngerul copiilor" a fost înmormântat în Cimitirul Eternitatea, familia şi apropiaţii profesorului Burlea luându-şi rămas bun de la acesta în ropote de aplauze. 

Marin Burlea a murit, vineri, la la Institutul de Oncologie din Iaşi, la aproape doi ani de când a aflat că are cancer pulmonar. Președintele României i-a conferit post-mortem Ordinul Național "Steaua României" în grad de Cavaler.

Cazul fetiţei subnutrite, pe care mama a hrănit-o doar cu pufuleţi şi ceai şi pe care doctorul Burlea a salvat-o de la moarte, a impresionat o ţară întreagă.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vă permiteţi să investiţi cel puţin 25 de lei pe zi?
Observator » Evenimente » "Îngerul copiilor", condus pe ultimul drum. Sute de oameni l-au plâns şi şi-au luat rămas bun de la profesorul Marin Burlea (Video)